метални стълби

Фирма за метални конструкции и стълби

Днешната тема на блога са различните конструкции за металнии стълби.

Металните стълби могат да бъдат с различни конструкции: прави метални стълби, вити стълби, метални стълби на различни нива и с различни площадки.

Различните конструкции и съответни нужди на архитектурния проект налагат използването на различни материали за носещата конструкция на металните стълби, а именно: желязо, стомана, инокс, алуминий и др. Желязото и стоманата са подходящи за складове и халета в сферата на производството и индустрията, където металните стълби трябва да поемат по-големи натоварвания от тегло, докато иноксовите и алуминиеви метални стълбища са по-подходящи за жилищни сгради и офис центрове, където се търси архитектурен изглед и дизайнерска среда. Метални стълби се ползват с голям успех и за различни пасарелки над жп линии, пешеходни мостове над пътища и др.

Стъпалата и площадките на металните стълби могат също да са най-различни. От различни видове ламарини за индустрията, до стъкло, дърво, керамични плочи, плочи от различни видове скали.

Металните стълби за нуждите на производството и индустрията най-често използват различни дебелини рифелова ламарина или перфорирана ламарина, която след разтегляне става здрава и износоустойчива мрежа.

В жилищните сгради, офис центровете, търговските центрове, често се търси дизайнерски и архитектурен ефект, затова там за стъпалата и площадките на металните стълби се използват решения от стъкло, дърво, естествени скални материали по препоръка на дизайнера или архитекта.

Металните стълби са удобни за изпълнение, т.к. са сравнително леки, много здрави и лесни за изпълнение. Изисква се производство на носещата конструкция от завод производител на метални изделия и монтаж, за разлика от монолитните стълби, които изискват много повече операции. Металните стълби са лесни и за монтаж и за демонтаж, което ги прави практични и приложими в различни сфери от производството до дома.

Темата е дълга, затова оставам на разположение и въпроси към темата в блога днес.

Изберете метални стълбии 1
Изберете метални стълбии
Изберете метални стълбии 2
Изберете метални стълбии
Информация за метални стълбии 3
Информация за метални стълбии
Разновидности метални стълбии 4
Разновидности метални стълбии
Оферти за метални стълбии 5
Оферти за метални стълбии

Фирма за метални конструкции и стълби