• Home
  • метални стълби
  • метални стълби – Информация

метални стълби – Информация

Метални стълби – полезна информация

Стълбищата от метал се явяват алтернатива на стандартните, за направата на които се използва бетон. Те имат своите предимства: не се прави кофраж и не е нужно време за стягане на бетона метални стълби, пренасят се лесно, сглобяват се на място, а монтажът може да се извърши по всяко време. Подходящи са както за вътрешно, така и за външно приложение. Също така клиентите имат възможност да изберат между прави и спираловидни, или вити, стълби. Витите са доста подходящ вариант в случаите, когато няма достатъчно място, за да бъдат монтирани прави.

Вътрешни метални стълби

Метални стълби да се използват в жилищни и индустриални сгради, търговски обекти, офиси, хотели и болници – конструкцията на сградите трябва да е здрава, за да може да се осигури сигурна връзка с металната конструкция. Заради своя модерен дизайн, този тип стълби се вписват отлично в почти всяко интериорно пространство, а често се превръщат и в негов акцент. Сглобяват се от различни компоненти: носеща конструкция, основа за стъпалата и стъпала. Носещата конструкция се изработва от алуминий, инокс или стомана, а за основа за стъпалата обикновено се използва същия материал като при носещата конструкция. За стъпала е възможно да се използва стъкло, камък, дърво, рифелна ламарина и т.н.

Вижте метални стълбии 1
Вижте метални стълбии

Външни метални стълбища

От основно значение е издръжливостта на атмосферни влияния. При изработка обикновено се използва само метал, а отворите на стъпалото не позволяват да се задържа сняг и вода и да се образува лед през студените месеци от годината, като по този начин се избягва опасността от подхлъзване. Обезопасяването с парапети е задължително. Външните конструкции могат да спомогнат да се намали потокът от хора към долните етажи на една сграда, като той бъде пренасочен директно към по-горните етажи. Противопожарните стълби пък са задължителни за някои сгради и се използват за евакуация и осигуряване на достъп на противопожарни екипи.

Заради предимствата си металните стълби днес намират все по-широка употреба.

Разнообразие от метални стълбии 2
Разнообразие от метални стълбии
Изключително качествен метални стълбии 3
Изключително качествен метални стълбии
Голямо разнообразие метални стълбии 4
Голямо разнообразие метални стълбии
Изберете метални стълбии 5
Изберете метални стълбии

Метални стълби – полезна информация
Вътрешни метални стълби
Външни метални стълбища