метални стълби – прахово боядисване

Метални стълби – винаги актуално решение

Масовото строителство в България, започва своето силно развитие, с възникването и разширяването на частния сектор, в началото на 90-те години. До ден днешен, то търпи сериозни пикове и спадове, по пътя си, в условията на несигурната българска икономика, като непрестанно се променя и адаптира. Довеждането от проектна скица до финализиран строителен обект, върви, ръка за ръка, с нуждата от довършителни ремонтни дейности и внасянето на допълнителни екстериорни и интериорни елементи. Такива елементи са парапетите, козирките, оградите и не на последно място стълбите. Стълбите, към днешна дата, се разглеждат не просто като част от строителната фаза, а по-скоро като стълби за преход, стълби като помощно средство, стълби като дизайнерско решение и т.н. Като техните ползи и преимущества се изследват от различни ъгли и гледни точки.

Ще се спрем, по-подробно, на този почти задължителен елемент, при всяка завършена сграда, а имено стълбите. Този строителен елемент е лесно разпознаваем, присъства неотклонно в ежедневието ни и често е незаменим. Стеснявайки още обхвата на темата, ще насочим поглед само към металните стълби. Въпреки тази конкретика, терминът метални стълбии, далеч не е лишен от съдържание и разновидности. Една сериозна фирма, производител на метални конструкции и по-точно метални стълби, разграничава метални стълби си като екстериорни и интериорни такива. Положителното при металните стълби е, че както добре познатите външни аварийни, битови, за строителни нужди, временни и т.н., все по-често, те се търсят като приложение и вътре в помещението лични жилища, търговски помещения, изложбени зали и т.н.. Техните предимства са безспорни и видими за просто око, без значение дали са външни или вътрешни метални стълби. Открояват се, най-вече, в качеството си по здравина, конкуретна цена, издръжливост при различни климатични условия, безопасност, бързо проектиране и изработка, лесно приложими и адаптивни към почти всеки дизайн на интериора. Съществува голямо разнообразие от модели метални стълби на пазара – външни, прави, вити, витлообразни, евакуационни, по стандарт или метални стълби по поръчка, вътрешни стълби, пасарелки и т.н. Използват се, основно, материали като стомана, неръждаема стомана, поцинкована ламарина, метални профили и метални тръби, метални сглобки, метални стъпала, ковано желязо често ръчна изработка, инокс и алуминий Сглобяват се чрез заваряване, а след това готовите метални стълби се подлагат на прахово боядисване, патиниране или се обличат с декоративно покритие. Всичко това, разбира се, е по желание на клиента, като често се изполват продуктови каталози, за да може да се добие по-ясна представа за готовата визия на дадена стълба. Все по-често се залага на метални стълби, цени и качеството на които са достъпни за всеки. Могат да бъдат включени дърво, стъкло и други материали, съобразени с конкретните изисквания на клиента. Подходящи са за хотели, жилища, магазини, складови помещения, офиси както вън , така и вътре. По – големите производители на такива съоражения, предлагат и допълнителни консултантски услуги на място. Или иначе казано, посещение, с цел пълноценно обсъждане на желаната от клиента стълба и качественото й изпълнение, на по-късен етап, което може да се случи и в помещението/терена, където тя ще бъде инсталирана.

Метални стълби – цени

Един по – малък раздел, в този вид производство, са портативните или преносими сгъваеми метални стълби. Лесно можете да ги намерите не само при производителите, а и в почти всеки хипермаркет. Те се отнасят по – ясно до интериора и бита. Използват се масово у дома, при помощни или ремонтни дейности, използват се в градината и дори при по-натоварващи външни, довършителни ремонти. Изработват се от алуминиева сплав, която ги прави леки, едновременно с това стабилни и на достъпна цена. Широката гама от размери и съответстващи цени, позволява на всеки клиент да намери най-точния, за своите нужди, артикул. Днес, производството на такива стълби, вече може да се похвали и с атрактивен ергономичен дизайн, като се обръща и по-сериозно внимание на безопасността на клиента. Производителите съобразяват своята продукция с Европейските нормативи, като също така дават продължителна гаранция на продукта, при правилното му експлоатиране.

Започвайки търсенето си на метална стълба, без да конкретизираме дали тя ще е преносима или ще бъде инсталирана на терен/ в помещение, би следвало първо да обединим усилия около проучването на актуалните производители на пазара за метални стълби. Важно е ,да се обърне внимание, доколко производителят може да предложи широка гама от метални стълбии, за да задоволи бързо и адекватно търсенето ни. За да се доверим на даден производител, немаловажни са неговите производствени и търговски традиции. Много компании си служат с примери на вече реализирани техни съоръжения или имена на техни доверени пратньори, за да засилят ефекта на своя трейдмарк.

Когато нямате достъп до фирма – производител, то много лесно можете да намерите фирми прекупвачи, дистрибутори, франчайз или просто фирма вносител. Не ограничавайте търсенето си, независимо от нуждите ви. Запознайте се добре с търовските предложения. Потърсете професионално мнение.

Информация за метални стълбии 1
Информация за метални стълбии
Разновидности метални стълбии 2
Разновидности метални стълбии
Голямо разнообразие метални стълбии 3
Голямо разнообразие метални стълбии
Изключително добри метални стълбии 4
Изключително добри метални стълбии
Разнообразие от метални стълбии 5
Разнообразие от метални стълбии

Метални стълби – винаги актуално решение
Метални стълби – цени