Мото гуми – полезна представа потребна темата

Мото гуми – полезна представа потребна темата

Мото гумите са съществено важен момент за което и да е превозно средство от типа . Карането на мотоциклет и други такива превозни средства имащи мото гуми, нерядко предвещава по-голяма опасност от карането на автомобил. И не толкова перфектното положение на мото гумите освен това ще покачи риска от случване на нежелани случки , независимо от факта за кой тип марка мотоциклет говорим и какви шофьорски умения притежавате. Като следствие е огромна значимост да изберете най-подходящите и целесъобразни мото гуми за мотоциклета ви . В този материал ще разгледаме основните елементи , имащи функция в процеса на избор , плюс това някои полезни практики неделими с надеждната поддръжка на мото гумите.

Мото гуми – начини да осигурим необходимото положение на налягането

Едно от най-важните условия във връзка с мото гумите е да поддържате стандартното им ниво на налягане. В никакъв случай не оставяйте мото гумата да омекне, понеже при загряването й може да доведе до спукване. А това по време на движение може да ви причини усложняващи инциденти с наистина нехубави последици. От друга страна , не ви съветваме да покачвате прекалено налягането на мото гумите. Последното ги прави по-податливи на изхабяване и още понижава стабилността на мотоциклета . Профилактичното проверяване и следене за стандартното налягане е единствения вариант да си подсигурите дълъг живот на мото гумите, също така и максимална сигурност и безопасност на пътя .

Най-добрите оферти за мото гуми 1
Най-добрите оферти за мото гуми

Мото гуми – трябва да знаем как да подходим към профилна височина пристъпвайки към подбор

А за да ви стане ясна ролята на височината на профила , на първо място е необходимо да споменем какво всъщност се побира в тази характеристика на мото гумите. Чрез термина „профилна височина“ на практика се отбелязва периметъра между повърхностите на мото гумата и на нейната джанта.

Мото гуми – знаем ли коя е най-удачната профилна структура за нашия мотор

Формата на профила е още една характерност на мото гумите, която рефлектира последици на действието на движение на превозното средство . И тук е удачно да се придаде внимание особеностите на различните типове форми на профила във връзка с всякакви обстоятелства на пътя . Изравнената профилна форма практически спомага относно по-стабилното движение в изправена насока , но реално забавя подмяната на посоката и осъществяването на завои от определения мотоциклет . Профилният овал пък ще спомогне за улеснено задействане на завоите и занижена стабилност при движение направо .

Информация за мото гуми 2
Информация за мото гуми

Мото гуми – какви могат да бъдат особености подбирайки джантите

Когато говорим за мото гуми, е добре да се предвидят и най-главните особености на техните джанти . Ширината на джантата примерно трябва задължително да пасва на на мото гумата, приемайки само минимални различия свързани с въпросния изглед. За да олекотят максимално дейността по купуване на идеалната джанта, в редица случаи създателите посочват по няколко брой ширини на джанти, съвпадащи на точен тип мото гума. Перфектното съчетание между мото гума и джанта помага относно непоколебимостта на мотоциклета по време на движение и стигането до задоволителна прецизност по отношение на управлението му.

Изправени пред решението използвана или нова мото гума

При условие, че сте си закупили нова мото гума, дали знаете със сигурност , че тя реално е нова? Възможно е например мото гумата да е стояла на за доста дълъг отрязък от време, преди да бъде ваша собственост. Най-удачният начин да узнаете каква е истината , е преглеждайки идентификационния й номер DOT. Той е разположен в от страни на мото гумата. Нужната информация за нейната възраст ще ви дадат крайните четири цифри от въпросния DOT код. Първите две от тях отговарят на годишната седмица, на създаване на съответната мото гума, а другите две – и годината на производство. Ако DOT кодът на мото гумата завършва например на „2309“, следователно тя е създадена през 23-тата седмица от 2009 година. Ето че се досещате , използвайки DOT кода сте в състояние да научите реално точно годината на създаване на мото гумата, която току що сте закупили .

Качествени мото гуми 3
Качествени мото гуми

Мото гуми – със сигурност извършете бъдете сигурни във на видът отвън

Едно съвсем обикновено преглеждане на външния вид на мото гумите може да ви разкаже доста за състоянието им. На какво по-скоро трябва да отдадете внимание при такъв оглед ? Сверете това по мото гумите съществуват ли драскотини, разкъсвания и подобни видими неблагонадеждни белези. Допълнително , своевременно премахвайте елементи като пръст, камъчета и т.н. В перспектива такива елементи биха били причина за лошо влияние върху спецификите и функциите на мото гумите.

Практически съвети свързани с мото гумите

Притежаваме още няколко удачни напътствия за видовете от категория „Мото гуми“. Подобни съвети са обвързани с идентифициране на моментното положение на мото гумите, правилната им употреба и поддръжка . Ето какво е добре да предвидите при положение, че искате вашият мотоциклет да бъде снабден с мото гуми, намиращи се във възможно най-добро състояние :

Разновидности мото гуми 4
Разновидности мото гуми

Мото гуми – най-важно е стабилното движение на пътя

Профилната височина е направо обвързана със страничната гъвкавост на мото гумата. При случай, че профилната височина на мото гумата е по-ниска , спада и нейната странична гъвкавост . От там получаваме още стабилност и защитеност, едновременно и по-контролируемо управление на превозното средство .

Не се колебайте да ни посетите и да закупите точните мото гуми

Разгледайте каталога на Мото гуми ООД и се спрете на най-добрите мото гуми за вашето превозно средство ! Не пропускайте и другите ни оферти за

гуми
Автогуми
зимни гуми
Летни Гуми
калкулатор гуми
евтини гуми
195 65 15
205 55 16
175/65R14
225/45R17
185/65R15
Мото/АТВ гуми

товарни гуми

Най-предпочитаните мото гуми 5
Най-предпочитаните мото гуми
Разновидности мото гуми 6
Разновидности мото гуми
Вижте каталога ни с мото гуми 7
Вижте каталога ни с мото гуми
Изберете нашите  мото гуми 8
Изберете нашите мото гуми
Намерете мото гуми 9
Намерете мото гуми

Мото гуми – начини да осигурим необходимото положение на налягането
Мото гуми – трябва да знаем как да подходим към профилна височина пристъпвайки към подбор
Мото гуми – знаем ли коя е най-удачната профилна структура за нашия мотор
Мото гуми – какви могат да бъдат особености подбирайки джантите
Изправени пред решението използвана или нова мото гума
Мото гуми – със сигурност извършете бъдете сигурни във на видът отвън
Практически съвети свързани с мото гумите
Мото гуми – най-важно е стабилното движение на пътя
Не се колебайте да ни посетите и да закупите точните мото гуми