Най-добрите котлони за вас

От какво се нуждаете?

Правите ремонт на кухнята и искате да смените старите котлони? Или сте нов къмпингар и имате нужда от оборудване? Търсите си нещо компактно и леко? Или пък няколко котлони, на които да правите любимите ястия на мъжа ви, децата, роднините и приятелите?

Имате куп варианти, от които да избирате, а ние сме на среща при това важно решение, за да сме сигурни, че ще вземете правилните за вашите нуждите котлони.

Запознайте се отблизо с различните видове котлони, техните предимства и недостатъци и дайте начало на реновацията или безбройните нощи, прекарани в палатка под откритото небе.

Как да изберете правилните за вас котлони

Освен вида котлони има още няколко неща, които е добре да гледате докато избирате.

Много е важно да решите за къде ви трябват котлоните. Например ако ще ги използвате за къмпингуване, то тогава се спрете на леки и компактни модели. Газовите са добри опция, както вече споменахме малко по-горе.

Важно е и да решите колко точно броя котлони ще ви трябват. Естествено с повече бройки готвенето на няколко неща ще е по-лесно и по-бързо.

Мощността е също важен фактор при избора на котлони. Тя се определя в това за колко време ще заври водата. Подберете котлони с мощност, която ще отговори на нуждите ви.

Размерът също е от значение. Не искате да вземете уреди, които ще са твърде големи за определеното място или твърде малки, нали? Внимателно измерете мястото, с което разполагате и се съобразете с това. Имайте предвид и дизайна. Подберете модел, който да се вписва в интериора на кухнята и ще е в хармония с него.

Оферти за котлони 1
Оферти за котлони

Видове котлони

Основните видове котлони са електрически, газови и индукционни.

Електрическите котлони са много лесни за употреба. Просто ги включвате в контакта и готвенето може да започне.

Тези котлони се делят на три различни типа:

-С прикрит нагревател

Както името подсказва при тези котлони нагревателят е вграден и скрит, т.е. не се вижда. Тук разпределението на топлина е по-равномерно за разлика от другите видове. Но за сметка на това времето за загряване е по-дълго.

-С видим нагревател

При тези електрически котлони нагревателите са видими. Тиганите се поставят директно върху тях. Минус тук е, че съдовете не винаги се нагряват равномерно.

-Стъклени електрически котлони

И тук нагревателят е видим, но разлика прави това, че върху него има слой термоустойчиво стъкло.

Индукционните котлони са все още нови на пазара и тепърва навлизат в домакинствата. Готвенето тук става чрез електромагнитно поле. Голям плюс е, че топлината се разпределя равномерно и може да контролирате с голяма прецизност температурата. Тези котлони използват по-малко количество електроенергия в сравнение с останалите. Интересното при тези котлони е, че тяхната повърхност остава хладна по време на готвенето. Така че тези уреди за перфектни ако имате малки деца, които обожават да се въртят около вас докато приготвяте любимите им хапвания. Имайте предвид, че за да готвите на тези котлони е хубаво първо да си купите съдове за готвене с дъно от феромагнитна стомана. Основният минус, който може да ви откаже от тези котлони е тяхната цена, която не всеки би могъл да си позволи.

Газовите котлони са отлични за къмпинг, тъй като не се нуждаят от електричество и някои модели са доста компактни. Тези котлони изискват наличието на газификация или свързване с газова бутилка. Много бързо загряват и топлината се разпределя равномерно. Източникът на енергия тук е природен газ, който е много по-евтин от електричеството. Голям плюс е и това, че дори токът да спре, все още ще може да готвите на газовите ви котлони.

Разгледайте котлони 2
Разгледайте котлони

Съвети за грижа и поддръжка на котлони

Едно от най-важните неща при започване на процеса по почистване е котлоните да са изстинали. Не желаете да се изгорите, нали?

Интересен начин да почистите мръсните котлони е със сода бикарбонат. Всичко, което трябва да направите е да я поръсите и оставите да свърши магията си за около половин час. И после минавате с навлажнена кърпа. Котлоните ви ще са като чисто нови.

Газовите котлони е препоръчително да почиствате всеки път след използване. Най-лесно е с навлажнена кърпа и малко веро. Разбира се ако мръсотията е по-упорите, тогава трябва да вкарате по-тежката артилерия, а именно малко по-силни препарати, специализирани за котлони. И не забравяйте да обърнете внимание и на горелката при тези видове котлони. Тя също има нужда от почистване, защото в малките и отвори и дюзите може да попадне храна, което да доведе до проблеми. Винаги преди да започнете да чистите се уверете, че котлонът е изстинал. Премахнете горелките и след това дисекторите. Те лесно се почистват с игла. В малък леген с вряла вода и препарат за почистване може да сложите всички части на горелката, а именно – дисектори, капак и основа. Може да останат там за около 20-30 минути. И след това почиствате с гъба замърсяванията. А дюзите лесно може да измиете с четка за зъби. След като всички части блестят от чистота може да ги сглобите и да се насладите на прекрасните ви газови котлони.

Керамичните котлони може да по почистите и с винен оцет или сок от лимон. Те ще са доста нежни към тази деликатна повърхности и няма да ги одраскат. Друг вариант за почистване на тези котлони е да поръсите със сода бикарбонат и след това да сложите кърпа напоена с веро. Трябва да оставите да подейства около 20 минути и след това забърсвате.

Индукционните котлони е добре да се почистват след всяко готвене. Препоръчително е и преди употреба да ги забършете, за да премахнете прашинките от прах. За тези котлони е добре да използвате специфични препарата, които ще предпазят повърхността. Съветваме ви да използвате по-меки кърпи, за да не надраскате котлона. Изгарянията лесно може да изчистите с шпакличка.

Изберете котлони 3
Изберете котлони

Защо да ни се доверите при избора на котлони?

С правилните котлони, готвенето може да се превърне в истинско удоволствие. Независимо дали избирате за дома, вилата, къмпинг – при нас ще откриете точно това, което ви е необходимо.

Нашият екип от професионалисти ще ви даде ценни съвети, за да вземете най-правилното и информирано за вас решение. Ние ще превърнем пазаруването за вас в истинско удоволствие и забавление.

Разгледайте котлони 4
Разгледайте котлони
Информация за котлони 5
Информация за котлони
Разгледайте котлони 6
Разгледайте котлони
Повече за  котлони 7
Повече за котлони
Информация за котлони 8
Информация за котлони
Огромно разнообразие от котлони 9
Огромно разнообразие от котлони
Оферти за котлони 10
Оферти за котлони

От какво се нуждаете?
Как да изберете правилните за вас котлони
Видове котлони
Съвети за грижа и поддръжка на котлони
Защо да ни се доверите при избора на котлони?