Необходимите инструменти на всеки майстор

Сложете начало на ремонта

Добре поддържаният апартамент изисква и широк набор от инструменти. Ежедневно ни се налага да извършваме леки козметични дейности по апартаментите ни. От поправяне на сифона в кухнята, сглобяване на нов шкаф, боядисване на стая или просто пробиване на дупка в стената за закачане на картина. Нито една от тези задачи не би могла да бъде осъществена без определени инструменти.

Ако не сте сигурни кои са тези инструменти, ние сме подготвили кратък списък с всичко най-необходимо за вашия дом.

Инструменти – Облекло и аксесоари

При извършването на всяка една ремонтна дейност освен инструментите, не бива да забравяме и облеклото. То е не по-малко важно. В нашия сайт може да откриете работни ръкавици, изработени от различни материали. Предлагаме брезентови, плетени, градинарски, заваръчни, велурени, зимни, летни и още много други. Ще намерите и облекло – ботуши, дъждобрани, каски, защитни очила и противопрахови маски. Не подценявайте защитните дрехи и техните функции, а побързайте да подсигурите всичко необходимо.

Инструменти – Къртач

Тези инструменти се използват за разбиване, рязане, пробиване на големи отвори, разрушаване на бетон и къртене на плочки. Според това, за което се използват, тези видове инструменти се делят на хоризонтални и вертикални. Делят се и на 3 вида според теглото си. Инструментите до 5 кг са подходящи при хоризонтално къртене. От 5-10 кг са подходящи за малко по-трудни задачи. И от 10 до 30 кг се използват за вертикално къртене, наричат се още бетонотрошачи. Имайте предвид, че теглото на различните инструменти определя енергията на удара. За домашни цели най-добре е да заложите на инструменти с тегло до 5 кг.

Оферти за инструменти 1
Оферти за инструменти

Инструменти – ъглошлайф

Приложението на тези инструменти е за шлайфане и рязане на материали като алуминий, метал и др. Поради голямото разнообразие от дискове и приставки, ъглошлайфа има множество предназначения като премахване на ръжда, полиране на автомобили, шлайфане на под и други.

Ключовите характеристики, които да следите при избор на тези видове инструменти са няколко. На първо място е размерът на дисковете и по-точно тяхната дебелина и диаметърът им. На следващо място е регулацията на оборотите на въртене на дисковете. Това е особено съществено при шлайфането. Ще ви е много по-лесно ако изберете инструменти с функция за поддържане на определени обороти на диска. Определено ще улесните работата си.

За да може да използвате тези инструменти за различни цели трябва да смените диска. Това не е никак трудно. Става с помощта на ключове, които са част от комплекта. Никога не забравяйте щом правите смяна да се уверите, че инструментът е изключен. Дисковете, които ще сложите трябва да са сухи и в добро състояние. И винаги слагайте правилния за целта и материала диск, за който е предназначен. Например: Ако ще режете, слагате диск за рязане.

Изберете инструменти 2
Изберете нашите инструменти

Инструменти – Циркуляр

Тези инструменти са предназначени за рязане на различни видове дървесина като трупи, дъски, шперплат и други. Има три вида рязане – напречно, надлъжно и комбинирано. Тези инструменти се делят на ръчен циркуляр, настолен и стационарен. Ръчните могат да са електрически или акумулаторни. При работата с тези инструменти може да постигнете много висока прецизност с точност до милиметър. Лесни са за употреба и съхранение. Настолните инструменти са идеални ако искате да разкроите напречно дъски или летви. Стационарните циркуляри са големи като размер и предимно се използват от професионалисти на строителна площадка. Тези инструменти са тежки и няма да ги видите в двора на съседа или дома на приятел. В зависимост от целите, за които ви трябват тези видове инструменти, подберете този, който най-добре отговаря на тях.

Инструменти – Бормашини

Няма как да не ви се наложи поне веднъж да направите дупка или отвор. И тук на помощ идва бормашината.

При покупката на тези инструменти е добре да обърнете внимание на няколко неща. На първо място вида на бормашината. Ако смятате с нея да пробивате метал или тухли, изберете ударна. С по-ежедневни и лесни задача ще се справи обикновената бормашина. Следва да изберете дали да е с кабел или без. За домашно използване, инструментите с кабел са добра опция. Най-вече, защото ще работи постоянно и няма да се налага да спирате работния процес, за да я заредите. Ако пък планирате да използвате този вид инструменти на двора, е добре да е без кабел. Изборът на дръжка също е не по-малко важен. Тук опциите са две. Инструментите с дръжка тип пистолет позволяват прилагането на повече натиска. Но имайте предвид, че с нея ръката ви ще се измори по-бързо. Инструментите с Т-образна дръжка помагат за по-доброто разпределение на тежестта, за да не се натоварва китката. Много са удобни ако ще работите по-продължително време.

Съветваме ви при покупка на тези инструменти да обърнете внимание и на следните характеристики:

Скорост на въртене – Показва колко бързо се въртят инструментите и се измерва в обороти в минута. Имайте предвид, че скоростта, която е дадена, е измерена без самият инструмент да е пробивал някакъв материал, а на свободен ход. Някои модели инструменти имат опция за променяне на скоростта. По-ниските скорости са за завиване и отвиване на крепежни елементи и за пробиване на отвори в по-меки материали, а високите са за пробиване на по-твърди материали.

Въртящ момент – Представлява силата на въртене на инструментите и се измерва в метри. За пробиване в различни материали се препоръчва да разполагате с различни степени на въртящия се момент. Например: за дърво е добре да настроите инструментите на по-нисък въртящ момент, а за тухла – на по-висок.

Сила на удара – Това е силата на удар на чука на бормашината. Измерва се в джаули. Колкото повече джаули има даденият вид инструменти, толкова по-силен е ударът.

Дизайн – Винаги трябва да избирате инструменти с удобен дизайн, за да може да работите на тях възможно най-дълго без да се изморявате.

Оферти за инструменти 3
Оферти за инструменти

Защо да изберете нас?

Нашите инструменти са на проверени марки. Гарантираме ви, че ще отговорят на критерии и на най-педантичните ползватели.

С наша помощ ще откриете всички необходими за дома и вилата ви инструменти. Заповядайте в магазините ни, за да разгледате и откриете това, което търсите или ако вече сте го намерили, обадете ни се ако имате въпроси и притеснения. Ние сме насреща.

Доверявайки ни се, вие се доверявате на екип от професионалисти, готови да всичко да ви помогнат в търсенето правилните за вас инструменти.

Най-добрите оферти за инструменти 4
Най-добрите оферти за инструменти
Разнообразие от инструменти 5
Разнообразие от инструменти
Намерете най-добрите оферти за инструменти 6
Намерете най-добрите оферти за инструменти
Най-добрите оферти за инструменти 7
Най-добрите оферти за инструменти
Повече за  инструменти 8
Повече за инструменти
Намерете най-добрите оферти за инструменти 9
Намерете най-добрите оферти за инструменти
Разгледайте инструменти 10
Разгледайте инструменти

Сложете начало на ремонта
Инструменти – Облекло и аксесоари
Инструменти – Къртач
Инструменти – ъглошлайф
Инструменти – Циркуляр
Инструменти – Бормашини
Защо да изберете нас?