Печки за всеки дом и офис

Осигурете си топлина и уют

Зимата е сезонът на топлите вечери прекарани на дивана с чаша вино или горещ шоколад. Ароматът на канелени бисквитки се носи във въздуха. А уредите, които ще се погрижат тази красива гледка да бъде реалност и във вашия дом са печките. Те ще затоплят и най-студеното помещение, превръщайки го в истински рай, от който няма да желаете да си тръгнете.

Конвекторни печки или климатици?

Най-голямата дилема, пред която се изправят много потребители е дали да се отопляват с климатици или конвекторни печки. И ако и вие все още се чудите, ние ще направим разбор на двата утре, разглеждайки техните предимства и недостатъци.

Основното предимство на климатиците е това, че може освен за затопляне на помещението, да ги ползвате и лятото за охлаждане. Конвекторните печки нямат такива функции.

Друг плюс на климатиците е функцията за пречистване на въздуха. Но реално най-голяма ефективност имат по-скъпите модели. Техните филтри са био и премахват вируси и бактерии.Дори евтините модели са по-скъпи от качествените конвекторни печки, а филтрите са обикновени и при лоша грижа няма как да вършат работата си.

Предимство на конвекторните печки е това, че не изсушават въздуха, тихи са и не разнасят прахови частици. Докато климатиците изсушават въздуха и разнасят праха. Конвекторните печки са безопасни, защото повърхността им не е гореща. Дори и дете да го докосне, няма да се изгори. Заемат малко място. Не е нужно да миете филтри, както при климатиците. Печките се монтират лесно на стената и имат крачета, така че може да ги сложите и на пода в стаята. При климатиците монтажът не е толкова лесна операция и е нужен специалист.

Това са малка част от предимствата и недостатъците на двата уреда. Вземете това предвид и направете правилния за вас избор!

Разгледайте печки 1
Разгледайте печки

Видове печки

Вентилаторните печки са най-често използвани и предпочитани от потребителите уреди. Познати са още и с названието духалки. Тези печки се състоят от вентилатор и нагревател.

Печките са идеалният помощник при нужда от бързо затопляне на стаята. Много са практични ако планирате да стоите в помещението по-кратко и доста по-икономични спрямо останалите уреди за отопление.

Сред предимствата им се отличава цената. Тя е ниска и по този начин доста хора могат да си я позволят. Вентилаторните печки са малки и компактни, лесно преносими от стая в стая. Не е вярно и твърдението, че тези уреди харчат много ток и съответно излизат по-скъпо. Печките харчат колкото е тяхната мощност, както всеки един друг вид уред. Има ситуации, в които са по-икономични от радиаторите. Това е така, защото на печките им отнема няколко минути да затоплят стаята, а на радиатора понякога повече от час. И през цялото време, той ще харчи електроенергия, а вентилаторните печки може да са модел с чувствителен терморегулатор и да се изключат сами щом се постигне желаната температура.

Недостатък на тези печки е, че не са подходящи за всяко едно помещение, особено за спалнята, тъй като са шумни. Също така изсушават въздуха и завихрят праха. Никога не трябва да оставяте тези печки без надзор, защото това крие риск от пожар. Бъдете внимателни и винаги се уверявайте, че сте е изключена от контакта.

Халогенните печки са отоплителни уреди, чиито нагреватели са скрити в кварцови тръби. Тези печки отделят и светлина, поради високата температура на нагревателите. Повечето модели са снабдени с таймер, който ще се изключи в определено от вас време. Имат и сензори, които ще изключат печката в момента, в който бъдат покрити с нещо. Халогенните печки са идеални за затопляне на по-малки помещения. Голямо тяхно предимство е, че тялото на човека възприема за приятни топлината и светлината, които тези печни излъчват. Тези печки са снабдени с няколко степени на работа и по този начин можете прецизно да регулирате топлината. Халогенните печки са достъпни като цена и имат голям живот на използваемост.

Специфичното при инфрачервенити печки е, че нагряват самите предмети в помещението, като например стените и мебелите. А те самите нагряват въздуха. По този начин се хаби по-малко количество енергия. Инфрачервените печки са два вида с въглеродни нагреватели и с кварцови.

Конвекторните печки са на принципа на циркулацията на въздуха. Не са най-удачния избор ако желаете да затоплите бързо стаята, но са идеални за поддържа на температура, защото имат термостати. Друг тях плюс е, че може да ги сложите както на под, така и на стената.

Вижте каталога ни с печки 2
Вижте каталога ни с печки

Печки за баня

Когато стане въпрос за отопление, банята е последната стая, която ни идва наум. Но само си помислете колко ще е прекрасно особено през зимата да влезете в топлата баня и да си вземете душ или да се насладите на ароматна вана.

На пазара има голямо разнообразие от модели печки. И ние ще ви представим няколко от тях, както и техните предимства и недостатъци.

Конвекторните печки за баня са доста елегантни, малки и компактни. Затоплят помещението изключително бързо. Основен техен недостатък е цената им. Дори и да се спрете на модел с по-малка мощност, тези печки остават скъпи.

Електрическата лира е сред най-често избирания модел печки за отопление. Всичко, което трябва да направите е да вградите контакна мрежа в стената. По този начин няма да имате проблеми и е по-икономично. Ако банята ви е по-голяма, то тогава може да имате затруднения при затоплянето.

Вентилаторните печки за баня бързо затоплят помещението. Тук цената е определяща за качеството, така че не ви съветваме да не правите компромиси.

Инфрачервените печки за баня са все по-предпочитани от потребителите. Но ако желаете да ги използвате в банята трябва да се уверите, че купувате уред, който е водоустойчив. В противен случай може да се стигне до опасни животозастрашаващи ситуации.Тези печки за малки и удобни за пренасяне, но имайте предвид, че трудно биха се справили отоплението на големи бани.

Когато става въпрос за банята ви съветваме да избирате разумно и внимателно всеки един уред, особено печките. Погледнете предимствата и недостатъците на всеки един модел печки и заложете на този, който ще осигури комфорт и топлина, докато взимате душ или миете зъбите си.

Информация за печки 3
Информация за печки

Стоичкови и синове ООД – печки за всяко семейство и дом

Подбрали сме едни от най-добрите модели печки, които идеално ще паснат на дома ви. Доверете се на нашите познания и съвети, подбирайки уредите, които ще отговорят на нуждите ви.

Осигурете комфорт и уют на вас и децата ви в студените зимни дни с нашите печки.

Най-добрите оферти за печки 4
Най-добрите оферти за печки
Разгледайте печки 5
Разгледайте печки
Най-добрите оферти за печки 6
Най-добрите оферти за печки
Каталог печки 7
Каталог печки
Разгледайте печки 8
Разгледайте печки
Най-добрите оферти за печки 9
Най-добрите оферти за печки
Вижте каталога ни с печки 10
Вижте каталога ни с печки
Видове печки 11
Видове печки
Вижте печки 12
Вижте печки

Осигурете си топлина и уют
Конвекторни печки или климатици?
Видове печки
Печки за баня
Стоичкови и синове ООД – печки за всяко семейство и дом