Проточни бойлери – практични и удобни за всеки дом

Чудесата на топлата вода

Рано или късно винаги се стига до въпроса какъв бойлер да сложим? Дали да заложим на обикновените или пък да сложим проточни бойлери? Мястото, с което разполагате е малко, не ви трябват големи количества вода, искате да пестите от електричество.

Не спирате да се чудите и не знаете какво да правите. Ходите по магазините и сте по-объркани от всякога. На пазара се предлага голямо разнообразие и това наистина затрудняване вземането на такова решение. Но не се притеснявайте! Ние сме насреща и ще ви помогнем да намерите идеалните за вас и нуждите ви проточни бойлери!

Проточни бойлери – предимства и недостатъци

Различните видове проточни бойлери имат много предимства и са често избирани сред потребителите. Те са изключително подходящи за места, на които не се използва често вода и не е икономически оправдано да се слага нормален бойлер. Заслужава си да сложите проточен бойлер в кухнята, ако е нужно, защото е помещение, в което се изразходва вода многократно, но са кратък период от време. Сред основните предимства на тези проточни бойлери е размерът им и финансовата икономичност. А тези две неща доста често са решаващите фактори във всеки един избор.

Имат по-дълъг живот спрямо обикновените. Може да изкара повече от 20 години при правилна поддръжка и грижа.

При проточни бойлери постоянно се доставя гореща вода, но има ограничение в скоростта на протичане на водата. Тази скорост представлява количеството вода, която различните проточни бойлери нагряват в момента на използване.

Съответно ако избраните проточни бойлери имат ниска скорост на протичане, то има опасност да не се достави достатъчно количество вода, за да покрие вашите и тези на семейството ви нужди. Затова и в такъв случай трябва да заложите на по-големи проточни бойлери.

Един от най-големите плюсове на различните видове проточни бойлери са лесно заменимите части. Ако бойлерът ви се счупи, то той много лесно може да бъде оправен. Докато при нормалните бойлери при теч е напълно възможно да попаднете в ситуация на пълна смяна на уреда.

Друго предимство на проточни бойлери пред нормалните е, че при вторите има задържане на вода в резервоар. А при недостатъчно добра грижа тази вода може да съдържа ръжда. При проточни бойлери няма да имате такива проблеми, защото водата се загрява на мига и не преседява.

Като недостатъци на тези проточни бойлери можем да споменем е това, че могат да захранват само един консуматор, тоест само мивката в кухнята, например. За останалите мивки ще се наложи да сложите други проточни бойлери. Голям недостатък е това, че в момента, в който спре токът и бойлерът спира да работи. Много неприятна ситуация, защото няма да разполагате с топла вода. Тези малки проточни бойлери са с ограничени възможности. Под това имаме предвид следното: колкото по-силна струя топла вода пускате, толкова по-хладка ще е. Крайно неудобно е, особено в моментите, в които се нуждаете от по-голямо количество топла вода и нямате време да чакате.

Дали някой ден обикновените бойлери ще бъдат изцяло заменени от проточни бойлери?

Напълно възможно е. Те добиват все по-голяма популярност в Европа и САЩ. Технологията им се подобрява и ще стават все по-евтини и достъпни за повече домакинства. Предпочитани са, защото са екологично чисти и заемат малко пространство.

Разнообразие от проточни бойлери 1
Разнообразие от проточни бойлери

Как правилно да изберем проточни бойлери

Както всеки уред и при избора на проточни бойлери има няколко важни неща, на които е добре да обърнете внимание преди покупка.

Ще започнем с избора на размер. Важно е преди да се впуснете в пазаруване да отчетете това, че от размера на уреда зависи скоростта на протичане на водата.

Различните проточни бойлери доставят между 8 и 20 литра вода в минута. Отличават се бойлерите на газ, които доставят вода с по-голяма скорост. Когато става въпрос за размери винаги си представяйте литри в минута.

И спрямо нуждите на вашите домакинства подбере подходящия размер проточни бойлери.

Следва да определите вида, като може да избирате от гореспоменатите проточни бойлери. По-лесни за работа и определено по-желани са проточни бойлери с електрически нагряващи елементи. Не се нуждаят от допълнителна вентилация и процесът по инсталация е доста лесен.

Оферти за проточни бойлери 2
Оферти за проточни бойлери

Видове проточни бойлери

Има два вида проточни бойлери – газови и електрически.

Електрическите проточни бойлери са два вида – с отворен и със затворен резервоар.

Видът проточни бойлери с отворен резервоар се срещат и под името проточни бойлери със свободно изтичане.

При тях водосъдържателят не е под налягане и трябва допълнително да се монтира смесителна батерия. Но пък тези проточни бойлери се монтират доста лесно и са много икономични и достъпни. И да не забравяме, че само и единствено чрез смесителната батерия може да се регулира топлата вода.

Разликата между електрическите проточни бойлери с отворен резервоар и тези със затворен е, че вторите работят под налягане. Това означава, че те работят с

термостатична смесителна батерия. Регулирането на температурата на водата може да става електронно или хидравлично.

При тези проточни бойлери с електронно регулиране е възможно предварително задаване на дебит на водата. А при някои модели може да зададете определена температура и студената вода да се регулира спрямо нея.

При видовете проточни бойлери с хидравлично регулиране има различни степени на нагревателя.

Другият вид проточни бойлери са газовите,които работят на природен газ. Има и видове, които работят на пропан-бутан, направени за хора, които нямат газови инсталации. Газовите проточни бойлери произвеждат до 10 литра вода в минута. Предимството им пред електрическите проточни бойлери е, че произвеждат топла вода по-голям дебит. Най-икономични са в сравнение с останалите видове. В тях има терморегулатори и защита от изтичане на газ.

Информация за проточни бойлери 3
Информация за проточни бойлери

Проточни бойлери – начин на работа

Принципът на действие на проточни бойлери е много прост и лесен. Пускате топлата вода и в бойлера има датчик, който засича това, че през него тече вода. И тогава електрическият или газовият нагревател ще се задейства и ще нагрее преминаващата през него вода. И така имате възможност да си вземете топъл душ.

Оферти за проточни бойлери 4
Оферти за проточни бойлери

Проточни бойлери – сигурност и качество

Някои потребители виждат бъдещето именно в проточни бойлери. Ако и вие сте един от тях заповядайте в нашите магазини и изберете най-подходящите уреди за дома ви.

Осигурете си спокойствие и сигурност с икономични проточни бойлери. Започнете от кухнята!

Изберете проточни бойлери 5
Изберете проточни бойлери
Информация за проточни бойлери 6
Информация за проточни бойлери

Чудесата на топлата вода
Проточни бойлери – предимства и недостатъци
Как правилно да изберем проточни бойлери
Видове проточни бойлери
Проточни бойлери – начин на работа
Проточни бойлери – сигурност и качество