Ръчни инструменти – от какво се нуждае всеки един дом

Инструментите, които винаги трябва да имате под ръка

Купили сте си ново бюро и трябва да го сглобите, но нямате необходимите ръчни инструменти. Отново ще звъните на съседа, за да ви услужи. Не ви ли омръзна? Не е ли крайно време да се сдобиете с ваше собствено куфарче с ръчни инструменти?

Нови сте в това и не сте сигурни от какво точно ще имате нужда. Ние сме на среща и ще ви запознаем с най-важния набор от ръчни инструменти, с които да сглобите всяка една мебел, да поправите счупен шкаф, да закачите картина на стената, да смените контакт или да смените сифона в банята.

Ръчни инструменти – чук

Няма как да забиете пирон в стената без чук. Обикновено чуковете имат дръжка и глава, а центърът на тежестта е много близо до главата. В зависимост от предназначението им, на пазара се предлагат и ръчни инструменти с различна форма и размери. Основните видове чукове за – ковашки чукове, гумени чукове, дърводелски чукове и тенекеджийски чукове.

Чуковете са ръчни инструменти, които се ползват от древността до ден днешен. Използват се за зачукване, забиване на крепежни елементи, забиване на пирони за свързване на различни части. Тези ръчни инструменти намират своето приложение в почти всяка една сфера от ковачество, зидарство, дърводелство до готварската сфера.

Основните неща при работа с тези ръчни инструменти е да изберете правилния модел за вашата задача, да го държите здраво, да приложите необходимата сила, да държите далеч пръстите от зоната за работа и да се погрижите за вашите ръчни инструменти след употреба.

Разгледайте ръчни инструменти 1
Разгледайте ръчни инструменти

Други ръчни инструменти

Освен гореспоменатите ръчни инструменти, трябва да добавим и още няколко, без които нито едно куфарче не е завършено.

Ръчни инструментите за измерване винаги са необходими. Снабдете се с ролетка с дължина около 5 метра, както и с нивелир за измерване на повърхности и стоманена линия за измерване.

Макетният нож също се нарежда сред задължителния набор от ръчни инструменти. Най-често се използва за разопаковане на кашони, за подрязване на килими, за рязане на гипсокартон, за маркиране на повърхности, за отваряне на опаковки, за рязане на тъкани, за изрязване на втвърдена пяна, пластмаса, каучук и други дейности.

И тук има различни видове ръчни инструменти и за да изберете най-добрия за вас е важно да го съобразите с работата, за която ви трябва. Например, ножът с чупещо се острие е подходящ за леки материали, а ножът с фиксирано острие за по-тежки, тъй като има здрава дръжка и острието стои в една позиция.

И тъй като тези ръчни инструменти са доста опасни, ви съветваме:

Не е желателно да работите с нож, чието острие е вече захабено, защото има шанс да загубите контрол над острието и това да доведе до много грозни ситуации. Винаги проверявайте това преди работа. Винаги след употреба прибирайте острието на вашите ръчни инструменти. Докато го използвайте бъдете напълно концентрирани в това, което правите и не се разсейвайте. Не режете материали, които не са по възможностите на използваните от вас ръчни инструменти.

Вижте ръчни инструменти 2
Вижте ръчни инструменти

Ръчни инструменти – Клещи

И клещите, така както и отвертките, намират приложение във всеки един домашен ремонт.

Те са ръчни инструменти, които се използват за развиване, захващане, завиване, рязана на различни елементи за крепеж, както и са сгъване, огъване и усукване. Представляват два лоста, обединени в опорна точка.

И при тези ръчни инструменти има голямо разнообразие от размери и употреба, в зависимост от това, от което се нуждаете. Според вида главата, гаечните ключове се делят на – отворени, тип звезда, раздвижни и комбинирани звездогачни ключове. Според броя на главите тези ръчни инструменти се делят на едностранни и двустранни. А според разположението на главата спрямо рамото този вид ръчни инструменти се разделят на: плоски и тип лула.

Клещите като ръчни инструменти датират още от развитието ковачеството и леярството като занаяти. Има много рисунки по вази от Древна Гърция, на които е изобразен Хефест, който работи с клещи.

В днешно време клещите са претърпели развитие и новите модели ръчни инструменти са изработени от висококачествен метал, осигуряващ голяма ефективност при работа и устойчивост на износване. Дръжките са удобни и гарантират добро захващане и нулев риск от плъзгане на тези ръчни инструменти от ръцете ви.

Най-добрите оферти за ръчни инструменти 3
Най-добрите оферти за ръчни инструменти

Ръчни инструменти – Отверки

Няма как да имате пълен набор от ръчни инструменти без комплект отвертки. С тях се завъртат винтове и са неизменна част от нашето ежедневие. Достатъчно ще е да се снабдите с няколко плоски отвертки с различен диаметър и няколко кръстати.

Историята на отвертките започва от 15-ти век с навлизането на винтовете. И от тогава до ден днешен тези ръчни инструменти присъстват във всеки дом. Произвеждат се от различни материали и размери. Най-често тези ръчни инструменти се използват за разглобяване и сглобяване, монтаж на контакти, при работа с ел. табла. Немислимо е да сглобите каквато и да е мебел без да имате отвертка. С течение на годините и тези ръчни инструменти са преминали през различни модификации. Все по-предпочитани са електрическите отвертки, познати още като винтоверти. Работата с тях е по-лесна и по-бърза и работят на батерии. Друго предимство на тези ръчни инструменти е голямата мощност, удобна дръжка, която няма да се изплъзне от ръката ви, както и по-голяма издръжливост.

Намерете ръчни инструменти 4
Намерете ръчни инструменти

Ръчни инструменти – Гаечни ключове

Гаечните ключове са ръчни инструменти, които заемат централно място във всеки един дом. Те се използват за отвиване и завиване на крепежните елементи. Те са с отворен край, който помага за по-лесното поставяне на болтовете или гайките. Предлагат се ръчни инструменти в различни форми и размери, както и с различни накрайници. В началото на своето създаване са били изработвани от дърво, после от стомана и в днешно време от сплави, които са много издръжливи.

Покритието на тези ръчни инструменти е от хром, което означава, че не се поддават на ръждясване. Сред различните видове ръчни инструменти от този вид най-често се използват: звездочаечен ключ, затворен ключ, ключ тип лула, едностранен ключ, ключ шестограма и раздвижен ключ. В честа употреба влизат и ключовете за свещи, с които ваденето и поставянето на свещи в колата става лесно и бързо.

Стоичкови и синове ООД – ръчни инструменти на най-добри цени

Ние предлагаме пълния набор от необходими ръчни инструменти, с които да допълните куфарчетата си.

Подберете от сайта ни най-подходящите за вас и вашите нужди ръчни инструменти, за да може да имате всичко необходимо под ръка и да не се налага да звъните на съседа.

Намерете ръчни инструменти 5
Намерете ръчни инструменти
Изберете ръчни инструменти 6
Изберете ръчни инструменти
Намерете ръчни инструменти 7
Намерете ръчни инструменти
Разнообразие от ръчни инструменти 8
Разнообразие от ръчни инструменти
Намерете най-добрите оферти за ръчни инструменти 9
Намерете най-добрите оферти за ръчни инструменти
Разгледайте ръчни инструменти 10
Разгледайте ръчни инструменти

Инструментите, които винаги трябва да имате под ръка
Ръчни инструменти – чук
Други ръчни инструменти
Ръчни инструменти – Клещи
Ръчни инструменти – Отверки
Ръчни инструменти – Гаечни ключове
Стоичкови и синове ООД – ръчни инструменти на най-добри цени