SEO

SEO или как да си първи в Интернет

 

Какво е seo оптимизация и какво включва?

SEO-1
seo

Съвременните хора, които търсят информация, масово ползват интернет. Информация със сигурност има, но въпросът е дали ще я намерят потребителите. Тук започваме да говорим за точните думи. Мислим за

видимостта на сайта си и начина, по който да я постигнем. Този начин се нарича seo оптимизация.

 

Разновидности 

Три са видовете seo оптимизация. Наричат ги „Бяла шапка”, „Черна шапка” и „Сива шапка”. Различават се коренно в подхода си.

 

Бяла шапка

Това е начин на работа, който цели внимание от публиката чрез правилните подходи.

Използва ключови думи, по които потребителят търси необходимата информация. Наричат метода „бяла шапка” етичен метод на seo оптимизация. Свързва се с оригинално и качествено съдържание в сайта. Тук хората те намират, а не машините.

 

Черна шапка 

Това е обратната страна на нещата. Машината търси вместо човека. Изскачат прозорци, които не всеки желае да погледне. Вниманието на потребителя бива привлечено от ключови думи, но след това е препратен към съвсем различна страница. Използват се спамове. „Черната шапка” е метод, наречен още „мамене на системата”. Само че който не играе по правилата, сайтът му често бива отхвърлен.

 

Сива Шапка

Двата начина се комбинират. Работи се с методите на бялата шапка, но се използват  такива и от черната.

 

История и предназначение

seo-2
seo

Първата търсачка се е наричала Gopher. През 1993г. е развита като текстови интерфейс. Seo оптимизацията възниква с развитието на световната мрежа. По това време са разработени технологии за търсене в интернет. Релевантната информация в мрежата се радва на голямо потребление. Световната мрежа разработва концепция за онлайн маркетинг и моментално различни компании виждат възможност да развият и покажат свои уебсайтове.

През 1994г. Грег Босър открива, че може да продава екипировка против изгаряне в Интернет. Прави сайт и започва да търси клиенти.

Друга пионерка в seo оптимизацията е Кристин Чърчил. Тя открива силата на онлайн маркетинга, след като създава уебсайтове за работодателя си. Поддръжката е трудна. Съпругът й и негов приятел разработват инструменти, за да олекотят процеса. Постепенно Кристин създава онлайн платформа и те започват да продават продуктите. Това е една от историите, дала основа за по-нататъшното развитие на seo оптимизацията.

 

С какво е по-добра и по-различна seo оптимизацията

seo-3
seo

Всеки влиза в интернет. Няма някой от началото на 90-те до сега, който да не търси информация в мрежата. Дори да е сред най-възрастните, по-младите ще му помогнат за тази дейност. Улеснението да откриеш всичко, каквото искаш като информация и стоки, е голямо. В днешно време, ако искаш да те забележат, най-добре създай уебсайт и направи така, че потребителите да те открият бързо. Изключително важно е, че seo оптимизацията прави вашия сайт достъпен за търсачки и хора.

 

Какви проблеми решава seo оптимизацията

Практикувана по правилен начин seo оптимизацията помага на търговеца да продаде своя продукт, когато други средства за реклама не могат да му помогнат. Всеки по някаква причина влиза в мрежата и щом има търсене, стоката излиза на преден план. Seo оптимизацията е най-добрият начин да сте първия забелязан.

 

Ползи от seo оптимизацията

seo-4
seo

Добре оптимизираният уебсайт позволява на потенциалния потребител да дойде право при теб. Търсенето и намирането не са трудни, щом се използват подходящите думи. Същите ключови думи ще бъдат асоциирани с твоя сайт, с твоя бранд. Не е нужно да натрапваш реклами на хората, за да купят продукта ти. Сърч трафикът е твой помощник и ти сам дърпаш интереса към себе си. Кликанията зачестяват, четенето и разглеждането се увеличават. Ти и уебсайтът ставате популярни. От там продажбите започват да вървят и ти ставаш успешен. Набляга се на релевантни заглавия и съдържание, което излиза на съответните страници.

 

Различните клиенти

Всеки може да бъде клиент. Всеки, който иска продуктът му да бъде пръв в мрежата. Затова ползващите seo оптимизация са много. Няма значение какво иска да развива като бизнес, клиентът винаги има полза от вниманието в мрежата. Така продуктът му излиза на преден план и чрез оптимизиране печели още доверие.

 

Често задавани въпроси

 

 Какво е seo оптимизация?

 

Оптимизиране на инструментите за търсене, която помага на уебсайтът ти да стане видим и органичен за хората, търсещи твоя бранд чрез Google, Bing или Yahoo.

 

  • Разлика между органичен и неорганичен

 

seo-5
seo

Органичните резултати в seo оптимизацията са безплатни и се появяват в следствие на алгоритъм. Неорганичните са платени и разположени на върха на страницата. Могат да се появят на различни места.

 

  • Как да знам, че използвам правилния брой ключови думи?

 

Трябва да се използва този брой ключови думи, който звучи естествено в хода на текста. Трябва да се открият достатъчно естествени възможности за вмъкване на думите, без да се натрапват.

 

  • Колко дълго ще ми отнеме да получа резултати?

 

Има няколко фактора, които определят колко бързо идват резултатите от seo оптимизацията:

 

  • Какъв обем е съдържанието?

 

  • Качеството на съдържанието.

 

  • Как влияе съдържанието на публиката.

 

  • Дали си голям или малък сайт, дали си със силен или слаб домейн.

 

 

Ако seo оптимизацията иска само да промени досегашната си стратегия, по-лесно ще стигне до успех, но ако сайтът е съвсем нов, развитието е малко по-бавно.

 

Пазарът на seo оптимизацията

 Постоянен напредък и еволюция определят пътя на seo. Използваните днес техники са по-различни от тези преди две години. Google и други големи търсачки постоянно подобряват алгоритмите, за да улеснят максимално потребителите в търсенето.

seo-6
seo

През 2016г. проучване показва че 65,26 билиона са вложени в оптимизиране. До 2020г. се очаква да станат 79,27 билиона. Търсенето придоби нови висини с появата на смартфоните. Преди хората търсеха информация само чрез компютър и лаптоп. Това не се случваше постоянно заради  трудната преносимост на пособията. Сега компютърът е в джоба ти.

Класическата реклама под формата на печатни материали не се котира толкова в момента. ТВ рекламите са вървежни, но вероятно и това ще се промени. Най-много се разчита на seo оптимизацията.

Има 13 милиона поста в интернет, които съдържат думата seo в заглавието.

863 уебсайта и 164000 видеа спадат към категорията seo. Туийтовете в twitter на същата тема са 248 000.

 

Призив към действие

За никой не е тайна, че търсенето и потреблението в интернет са с гигантски размери. Ако търсиш успех в твоята област и  желаеш да те забележат, грабвай seo оптимизацията. Тя е интелигентното решение да си център на внимание и обект на клиентски интерес.

 

Какво е seo оптимизация и какво включва?

Разновидности

Бяла шапка

Черна шапка

Сива Шапка

История и предназначение

С какво е по-добра и по-различна seo оптимизацията

Какви проблеми решава seo оптимизацията

Ползи от seo оптимизацията

Различните клиенти

Често задавани въпроси

Пазарът на seo оптимизацията

Призив към действие