SEO езикова култура

Как се пише добра SEO оптимизирана статия?

 

Основната цел на SEO оптимизираната статия е извеждането на даден сайт в челните места на търсачките в Интернет при зададен критерий. Успехът ѝ е пряко свързан с привличането на вниманието на потребителите

seo-1
seo

и с времето, през което съумее да го задържи. С други думи, статията трябва да представлява любезен домакин, който кани при себе си гости и ги омайва със сладки приказки, така че те да останат при него поне 5-6 минути.

Съществуват няколко важни правила, които помагат за постигане на желания резултат.

Първото от тях засяга обема на текста. Препоръчително е той да бъде минимум 300 думи, а най-добре към 500. Това не означава, че единствената цел на автора трябва да бъде достигането на точната бройка, за да запълни празното пространство. Не! Интересна статия е тази, в която са вложени смисъл и достоверност. Едва ли някой би бил очарован да загуби времето си в четене на нелогичен и скучен текст. Няма ли да е хубаво, ако вместо това, научи нещо ново?

Правописът и пунктуацията са притеснително чест проблем, който се среща из интернет-пространството. Наличието на подобни грешки може да отблъсне читателите и по този начин да намали посещаемостта на конкретния сайт. Ето защо е добре да се обърне специално внимание на езиковата култура. Освен доброто познаване на правилата за правопис, тя включва употребата на възможно повече разнообразни думи и научни термини. Не бива да се допуска повтарянето на една и съща информация, макар и поднесена с различни изрази.

Колкото по-подредена е една статия, толкова по-приятна ще бъде за очите на всеки, желаещ да я прочете. Добавянето на снимки или видео-материал допълнително ще провокира читателския интерес, а същевременно ще подсили достоверността на статията. Добре е в началото на текста да се спомене един-

seo-2
seo

два пъти ключовата дума.

В полза на статията би било и споменаването на други теми, които са смислово близки с нейното съдържание. Те ще я обогатят и разширят с нови аспекти.

Всички тези похвати целят задържане на интернет-потребителите в сайта поне за 5-6 минути. Колкото по-дълго е времето на посещаемостта, толкова по-напред в търсачките ще излиза въпросната интернет-страница.

Как се пише добра SEO оптимизирана статия?