SEO качествена статия

 

Как се пише добре SEO оптимизирана статия

 

SEO 1
SEO – оптимизация за google

 

Интернет винаги е харесвал добре подбраните думи. Една, две или повече, те трябва да пояснят какво точно търсим и какво искаме потребителят да открие. Ако не сме намерили точните изрази, дори най-интересният уебсайт няма да стигне до целевата група. Пряко обвързани с темата, ключовите думи препращат търсещия към обекта на интерес. Щом сме се постарали да напишем точно тях, потребителят ще се окаже право в нашата страница.

Например, търся вила в Родопите. Искам тя да в село Ягодина или край него. Аз като потребител ще използвам ключови думи „вила“ и „село Ягодина“. Вече пробвах примера, който давам. В интернет излязоха симпатични къщи за гости и вилички в сърцето на Родопите. Разположени са или в селото или до него. Цените им са добри и имат уебсайтове. Първата, която видях, е вила „Панорама“. Искам да кажа, че е необходимо в сайта ни да присъстват точните думи и фрази, които искаме нашата целева група да види. За тази цел, намирането ни в търсачки като Google трябва да е максимално лесно.

 

 Първата стъпка към писането на SEO оптимизирана статия

 

SEO 2
SEO – първи стъпки

Тя привлича посетителите към нас чрез най-известните сайтове. Ако желаем потребителят да остане доволен и заинтересован от нас, съдържанието ни трябва да е релевантно и без отклонение от темата. Следваме стриктно обекта на интерес и пишем възможно най-актуалната информация. Стилът не бива да натоварва. Сложните фрази не се препоръчват. Емоционалното писане вдъхновява и докосва потребителя. В един момент то го увлича.  Точно това искаме. Все пак пишем за публиката и целим да ги привлечем по някакъв начин. Колкото по- обширно проучване сме направили, толкова по-разнообразни и уникални неща можем да напишем по определена тема. Така и нашата SEO статия ще бъде качествена. Всеки иска да обогати знанията си в любимата област.

Призивът към действие (Call to action) е безспорно важна част от оптимизираната статия. Подходът може да е различен, но целта е повече потребители от целевата група да кликнат и влязат в нашия сайт. Поставили сме си задача продуктът да се продава, да се говори за него, да се споделя в социалните мрежи. Има различни примери за така наречения

  Call to action

 

  • Sign up for free е ясна покана да се регистрираш някъде. Тук мога да дам пример с Dropbox, където точно това послание съвпада с цвета на логото.
  • Друг пример е Square с визията си. Снимките, клипчетата и анимацията привличат погледа. Така човек става любопитен. Там ти обясняват как да започнеш.
  • Free trail e добра основа за интерес към един уебсайт. Възможността да се ползват безплатни услуги за определено време приканва потребителят да помисли за нещо повече. Така работят някои телевизии като Netflix и HBO. Практикува се при игрите. Геймърите са склонни да се пристрастяват и купуват оригинална версия на любимата игра.

 

Тук завършвам своята SEO статия. В заключение ще кажа, че ако искаме да сме популярни в интернет пространството, трябва да проучим потребителя. След това пишем по темата, като вкарваме ясни ключови думи. Зачете ли се, задължително трябва да приковем вниманието му. И най-накрая – призоваваме го към дела.

 

Как се пише добре SEO оптимизирана статия
Първата стъпка към писането на SEO оптимизирана статия
Call to action