SEO оптимизация – съвети

 

 

Как се пише добре SEO оптимизирана статия?

 

На пръв поглед изглежда елементарно, но в крайна сметка удряте на камък. Защо една SEO оптимизирана статия може да ви създаде толкова много главоболия? В света на копирайтърите има няколко неписани правила. Едно от които ако ви липсва, материалът вече губи съдържанието, а съответно и качеството си. Ако искате да разберете и да поправите грешките си, придържайте се към следните съвети:

SEO 1
SEO – схема

Всичко  започва с желанието. Ако не го притежавате нищо няма да се получи. Личи си когато нещо е надраскано сякаш насила. Трябва да можете да задържате вниманието. Никой не обича скучни четива. Работата ви е да привличате клиентите, не да ги отблъсквате.

Научете как работи търсачката. Търсачката се спира на най-открояващото се. Колкото повече линкове клонят към него, толкова по-добре. От вас се иска просто да напишете нещо наистина  уникално.

 

Ключови думи

 

Безспорно те са важни, но по-важното е целият текст да бъде ключов. Не разчитайте на две, три думи, а на цялостното съдържание.

Не мразете конкуренцията, учете се от нея. Всяка чужда грешка е ваш плюс, защото отстрани винаги се вижда по-добре. Но и успехите на другите могат да ви покажат кои са слабите ви страни.

Придържайте се към темата. Освен ако не пишете художествен роман с много сюжетни линии, няма причина да бягате от нея. Самата полза от статията е да съдържа точен, ясен и достъпен материал.

Защо съдържанието ви куца? Ако успеете да не излизате извън темата сте на прав път. Сложните формулировки, дългите изречения и заучени фрази не само няма да ви помогнат да блеснете, а ще ви направят абсолютно безполезни. Когато хората не могат да разберат за какво всъщност четат, те няма и да си го купят. Достъпността е най-важното, което трябва да съдържа статията ви.

Заглавието като основа

 

SEO 2
SEO – код

 Колкото е по-дълго, толкова по-голяма е вероятността да излезе отрязано. Не само че изглежда грозно, но и едва ли ще ви изстреля на върха. Направете заглавие  с не повече от 50 символи.

Не подценявайте изображенията. Те също могат да се окажат ключови. Обърнете внимание и на въздействието, което да добави към статията.

Четенето не като задължение, а необходимост. Литературата, във всичките ѝ варианти, е ваш приятел. Посягайте към книгите често, защото ще се обогатите още повече и шансовете да напишете добра статия значително се увеличават.

Как и какво да напишете? Запознайте се добре с продукта, който рекламирате. Изтъкнете на преден план ползите, които носи, качествата му и с какво е по-различен от останалите подобни продукти.

Някои фирми по сеомизация предлагат и съдване на съдържание. Можете спокойно да им се доверите.

Как се пише добре SEO оптимизирана статия?
Ключови думи
Заглавието като основа