SEO оптимизирана на статия

Как се пише добре SEO оптимизирана статия?

 

Един от най-добрите начини да имате висок трафик е да пишете добре SEO оптимизирана статия. Така тя ще бъде четена многократно, в продължение на времето, без да е нужно да правите, каквото и да било. В дългосрочен план добрата SEO оптимизация ще ми донесе само бонус.

SEO 1
SEO – компютър

 

Но знаем ли как се пише добре SEO оптимизирана статия? Когато пишете статии, има няколко неща, които трябва да имате предвид.

Заглавието и мета заглавие

 

Първо, трябва да разберете каква е разликата между заглавието на публикацията и мета заглавието. Заглавие на публикацията е всъщност как читателят вижда заглавието на публикацията на сайта ви. Докато мета заглавието е как търсачките показват публикацията ви в резултатите от търсенето. Ако не сте задали мета заглавие в настройките за SEO, заглавието на публикацията ви ще бъде третирано като мета заглавие. Трябва да знаете, че е много важно ключовите думи да са в мета заглавието.

Мета описание

 

Всички популярни SEO приложение позволяват да добавите мета описание към дадена публикация. Тези описания играят важна роля в класирането на търсачките. Мета описанията са много важни. Трябва да се върнете към някоя от публикуваните по-рано публикации, които нямат мета описание и да ги добавите.

Ключова дума за снимките в статия

 

Google не може да чете изображения. Затова трябва да слагате ключовата дума, която сте заложили в статията си, и в Alt Tag на снимката, с която илюстрирате материала си. За да сте сигурни, че търсачките могат да разберат какво представлява изображението, трябва да сте сигурни, че използвате правилните имена на изображения. Много хора правят грешката да качват изображения с имена като image001.jpg. Това е огромна грешка!

H1, H2, H3 заглавия

 

По подразбиране, във всяка SEO оптимизирана тема, заглавието на публикацията използва маркер за заглавие H1. Така че за следващата позиция можете да използвате позиция H2, а след това и заглавие H3 и т.н. Винаги е добра идея да използвате правилните маркери за по-добро SEO, особено когато пишете дълъг материал.

Как се пише добре SEO оптимизирана статия?
Заглавието и мета заглавие
Мета описание
Ключова дума за снимките в статия
H1, H2, H3 заглавия