SEO оптимизиране на статия

Как се пише добре SEO оптимизирана статия?

 

seo-1
seo

Първо трябва да помислите какво наистина искате да кажете със своята статия. Хубаво е тя да включва нова, интересна тема и да доставя нужната информация на потребителите на вашия сайт. Добавянето на повече атрактивни гледни точки по дадената тема може да накара читателите да останат по-дълго в сайта. Така ще увеличите средното време на потребителите и те по-рядко ще прибягват до продуктите на конкуренцията.

 

Важен елемент от писането на добре SEO оптимизирана статия е подборът на ключови думи и фрази. Добре е да познавате своите потребители, за да добавите ключовите думи, които са най-близко до тях и които те биха използвали, за да намерят информация за темата, по която пишете.

След това се опитайте да използвате ключовите думи и фрази често, като е хубаво да ги поставите още в началото на статията.

Извадката (описанието, което стои под заглавието на статията ви, когато излезе като резултат в търсачката) също е ключов елемент. Отделете време да обобщите темата в първите 1-2 изречения на текста.

 

seo-2
seo

Следващата стъпка е да обърнете внимание на заглавието. То е първото нещо, което може да събуди любопитството на потенциалния читател. Уверете се, че текстът е изписан правилно и няма правописни и граматически грешки.

Включването на други елементи – хипервръзки, снимки, видеоклипове, също ще ви бъде от полза. Можете да маркирате фрази и важни елементи от статията, към които искате да направите препратка.

Категоризирайте статиите си, така ще улесните читателите да потърсят повече по темата и да останат по-дълго време във вашия сайт.

Форматирайте правилно и сложете акцент върху важните неща по темата. Организирайте съдържанието си така, че то да е лесно за четене и запомняне. Не на последно място от значение е дължината на статията. Ако тя дaвa ocнoвнa инфpoмaция, тpябвa да включва минимyм 300 дyми, зa дa мoжe дyмитe дa ce индeĸcиpaт.

Как се пише добре SEO оптимизирана статия?