SEO отличи се от останалите

Как се пише добре SEO оптимизирана статия?

Да се отличиш е трудно, но не и невъзможно!

 

Днес (почти) всички са в Интернет, (почти) всички създават съдържание. Но когато става въпрос за професионални текстове става по–сложно.

 

Като читател аз често попадам на идентично написани SEO статии, със скучни заглавия. Статията, която би излязла на челни места при търсене в Google не може да си позволи да бъде скучна или неоригинална. Истината е, че, за да се решим да прочетем една статия докрай трябва ДА НИ СТАНЕ ИНТЕРЕСНО. Но кое е интересно? За човешкия ум е невъзможно да се определи единен стандарт за това кое ще му се хареса. По тази причина е нужно да се подходи по отделен начин за всяка една група от хора. Щом сте решили да пишете статии, които да се класират на челни позиции в търсачките  ще трябва да започнете да проучвате аудиториите, за които ще пишете. Колкото по–добре познавате хората, които ще четат статиите ви толкова по-лесно ще създавате текстовете си.

Използвайте ключови думи и фрази

 

SEO 1
SEO – търсене в google

Повечето хора търсят в Гугъл въвеждайки по една или две думи или фрази, и избират първите няколко страници , които излязат. Хубаво е да подходите сериозно при избора на ключовите думи в статията ви, защото те ще допринесат за това дали да се появите на предни позиции или да се загубите сред многобройните подобни писания в Интернет. Освен т.нар. keywords research направете и още нещо. Поставете се на мястото на търсещия информация и се запитайте вие какви думи бихте въвели в търсачката, когато искате да намерите нещо полезно по дадена тема.

Предоставяйте достатъчно факти и данни.  

Потребителят се вълнува най–вече от тях. Трябва да му поднесете цялата необходима информация.

Срещала съм големи затруднения понякога, когато съм търсила информация за фирми и продукти. Така че, колкото повече полезна информация включите в статията си, толкова по-четена ще бъде тя!

 

Текстът трябва да е лесен за четене

 

Вие ще пишете статии, а не художествени произведения – добре ще е да има отделни параграфи, цифри, удебелени думи. Текстът не трябва да обърква читателя, а да го насочва какво следва още от първите изречения.

По-приятно е с мултимедийни файлове.

За мен е много добре да се вмъкнат няколко тематични картини. Ако е възможно и подходящо добавете и видеоклип.

Искам да ти помогна!

Не просто да си свърша работата: аз съм тук, защото ТИ имаш нужда от мен.
Колкото по-приятелски е тонът, толкова по-топла ще бъде връзката между теб и твоя читател.

Опитайте се да напишете статия, която потребителят ще отличи от останалите

 

SEO 2
SEO – лупа

Понякога (не винаги) се налага да се задълбочим малко. Всеки ден попадам на поне една непотребна статия. Все търся нови неща. Искам да бъда изненадана. Но не се случва често. Статии, озаглавени: 10 неща, които да опитате, за да ……!, ми бяха много привлекателни преди известно време, но вече изтръпвам когато срещна подобни писания. Да даваш примери и да степенуваш не е грешно. Проблемът идва оттам, че в по-голямата си част тези текстове са кратки и наистина повърхностни. Посочват ми, че решението е да направя нещо, но не и как и защо това ще даде резултат. Как да им се доверя? Не се опитаха да ме накарат да мисля и да търся.

Пишете искрено и от сърце дори да не сте силно заинтересовани от темата, защото тези, които ще прочетат текста ще бъдат. И ще имат нужда от вашата емоция!

 

Как се пише добре SEO оптимизирана статия?
Използвайте ключови думи и фрази
Текстът трябва да е лесен за четене
Опитайте се да напишете статия, която потребителят ще отличи от останалите