SEO уникалност на статия

Как се пише добре SEO оптимизирана статия?

 

Всеки един собственик на сайт е наясно с това, че за да се класира сайтът на по-добра позиция, то е важно какво съдържание се публикува и дали то е SEO оптимизирано.  В тази статия ще споделим с вас няколко стъпки, с чиято помощ ще можете да напишете добре SEO оптимизирана статия.

 

Подбор на ключовите думи

 

Подберете няколко ключови думи, които искате да бъдат включени в статия. След като сте ги избрали, добре

seo-1
seo

е да направите анализ дали тези ключови думи се търсят достатъчно. Това можете да направите чрез някои безплатни инструменти. Един от тях е Google Adwords. Ако думите, които сте си харесали са с ниско търсене, то е добре да помислите за нещо, което е свързано с темата на статията ви, но е и с достатъчно високо търсене.

 

Използване на ключовите думи

Вече сте избрали ключови думи, направили сте анализ и търсенето им ви удовлетворява. Сега се стигнали до втория момент в писането на добре SEO оптимизирана статия, а именно използването на ключовите думи. Не е достатъчно обаче да ги използвате 3-4 пъти в текста, а е важно и къде ги поставяте в структурата на статията. Важно е ключовата дума или думи да присъстват в заглавието текста, в началото му и в URL.

 

Теми на писане

Най-добрият избор на теми за писане са нещата, които ви интересуват. Вие сте тези, които познават

seo-2
seo

най-добре сайта и неговата дейност, нали? Следователно трябва да пишете за нещата, които ви интересуват и които мислите, че биха заинтересували и другите хора, тоест читателите.

 

Наситеност на съдържанието

Ще се съгласите, че е по-добре да пишете нещо кратко всяка седмица, отколкото да не качвате нищо на сайта си от месеци. Но за да имате една добре написана SEO статия, ще тя трябва да бъде с дължина около 300 думи. Разбира се, ако тематиката, на която търсите има повече информация, то може статия да достигне до дължина 500-600 думи.

 

SEO инструменти

Голяма част от фирмените сайтове и блог сайтовете са на WordPress. Платформата има много добри SEO инструменти, които оптимизират сайта ви лесно, а също така са и безплатни. Едни от тях са Yoast SEO и All in One SEO pack. С тези плъгини лесно се работи и можете да зададете лесно мета описание и мета ключови думи, които са изключително важни за едно добре SEO оптимизирана статия.

 

Уникалност

Една добре написана SEO статия трябва да е и уникална. Това означава да не е копирана от други сайтове

seo-3
seo

, защото Google  не толерира това и ще е цяло чудо ако намерите сайта си на 4-5-6 или по-задна страница. За проверка на уникалността на дадена статия можете да използвате програмата Advego Plagiatus, която е напълно безплатна.

 

Редакция

Всяка една добре написана SEO статия се нуждае и от редакция. Можете да използвате пакета на Microsoft Office, където има и вграден редактор, който ви показва грешките и така лесно да ги поправите. Друг вариант е да използвате различни програми за проверка на правопис.

 

Подбор на ключовите думи

Използване на ключовите думи

Теми на писане

Наситеност на съдържанието

SEO инструменти

Уникалност

Редакция