Сифони – какво трябва за знаете, за да направите най-добрия избор?

Сифони за баня – какво представляват?

Сифоните по своята същност са хидравлична система, която е съставена от няколко компонента. Има метален отвор, през който съответно изтича водата и 1 или повече, монтирани във формата на английската буква “S” тръби.

Именно чрез тази тръба, сифонът има възможността да не допуска неприятните миризми да навлязат в помещението. Основна и важна друга функция на сифона е това, че той “задържа” предмети и неща, които биха могли запушат канала, като косми коса например.

Материали, от които се изработват сифони

За изработката на сифони се използват различни материали, което съответно определя и техните характеристики, сред които лекота за използване, издържливост, устойчивост, ефективност и др.

Видовете материали за сифони се делят основно на следните видове:

● Пластмаса – това е един от най-популярните и относително най-евтиният и материал за сифони. Той е лек, издържлив на химическо въздействие и е лесен за почистване.

● Алуминий, никел, месинг, хром – изключително устойчиви, ефективни и разпространени материали за сифони. Лесни за поддръжка.

● Мед, бронз и други редки метали – обикновено намират приложение, там където се акцентира върху луксозен и специален интериор, на трябва да знаете, че изисква грижа за поддръжка.

Какво трябва да имате в предвид при монтиране на душ-кабина?

Със сигурност ще имате нужда от поне един подов сифон, който да бъде разположен най-добре по средата на помещението или съответно там, където наклонът на пода дава възможност да бъде монтиран. Трябва да имате предвид, че интегрирането ще имате нужда от още един сифон. Той ще отвежда водата в канализацията.

Изберете сифони 1
Изберете сифони

Принцип на действие на сифоните

Плоският сифон работи на принци, подобен на всички останали видове. Водата тече през тръбата към колбата с дюза тече водя, която се влива в канализацията. В колбата се формира водно уплътнение, предотвратяващо навлизането на различни неприятни миризми.

Вече уточнихме, че има 2 основни разновидност сифони – подов и линеен, като и двата имат една и съща функция, а това по което се различават е техният обем и конструкция.

При подовете сифони съответно можете да избирате между решетка в различна форма, която може да бъде кръгла, квадратна, ъглова или нестандартна.

Линейните сифони от друга страна имат правоъгълна форма и разполагат с допълнително оборудване – ваничка.

Какво да направите преди покупката на сифони?

Както при планирането на ремонт, изграждане или обновяване на всяко друго помещение, при банята също трябва да бъдат взети предвид някои основни параметри, най-важният сред които е възможността за оптимално добро използване на наличното пространство.

Преди да направите стъпка към избор на сифони трябва да разполагате с конкретния проект на помещението – как ще бъдат разположени тоалетната, мивката, шкафчетата, душа и всичко друго, което искате да включите. Това в известна степен ще определи и следващата Ви стъпка – избора на сифоните, които ще ползвате а може да бъде и само един. Трябва да решите дали ще бъдат подови или линейни, или ще направите комбинация, която да отговаря най-пълно на Вашите нужди.

Оферти за сифони 2
Оферти за сифони

Сифони – видове

Сифоните се делят на няколко основни вида. Те се различават спрямо размера и формата си, анай-определящо може да се каже, че е мястото на което сифоните ще се монтират.

Стандартно познатите на всички сифони са тези с кръгла форма. Те имат широко приложение и се монтират както освен на пода на банята и душ кабините, също така във вани и мивки.

Предимствата на този тип сифони са няколко, като основните са, че те са евтини, ефективни, монтажът им е лесен и не на последно място – изглеждат добре.

Главен недостатък на кръклите сифони е това, че те притежават сравнително нисък дебит за отчитането на водата, който е приблизително до 20 л./мин. Това разбира се е относителна характеристика и се определя от допълнителни фактори, като размера на банята например.

До известна степен, кръглите сифони не се вписват напълно във визията на луксозните и по-големи бани, което се определя и от личните предпочитания и вкус за дизайн.

В това отношение предпочитан вариант се очертават линейните сифони, които имат по-голям дебит на отчитане на водата, което прави отводняването на големи бани значително по-лено – приблизително 60 л./мин.

При вграждането на линейните сифони, по-голямата част от тях остава под подовата настилка и след монтажа реално видими остават единствено решетката и определена част от ваничката само борда.

Линейните сифони се използват и като оригинално решение и “невидима” бариера, която поглъща оттичащата се вода, елиминирайки нуждата от преграда за душ кабина. Тази тенденция се определя от желанието на хората да разполагат с по-голямо отворено и визуално по-приятно пространство. Друга плюс в тази насока е по-лесната и удобна поддръжка на банята.

Въпреки, че не първото нещо, за което човек се сеща, когато стане въпрос за банята, сифоните имат изключително важна роля и голямо значение спрямо функционалност и дизайн. В крайна сметка, те са тези компоненти, които гарантират нормалното оттичане на водата, което е предпоставка за безпроблемното и приятно използване на помещението.

Поради тази причини, когато ремонтирате банята си, изграждате нова такава или просто искате да я обновите и освежите, погрижете се да изберете именно този сред всички сифони, които ще отговори на Вашите лични нужди и разбирания за дизайн.

Ако не сте сигурни какъв избор на сифон да направите, за да реализирате своя проект възможно най-ефективно , нашите консултанти са на Ваше разположение.

Съвременните сифони са функционално и модерно решение за хигиена, свързана с отводняването на банята. Няма проект за баня, който да не включва този компонент, защото той дори и незабележимо осигурява комфорт при ползването на помещението.

Сифоните дават възможност за осъществяването на различни, дори и нестандартни проектантски решения. Те могат да внесат не само функционалност, но и известна доза стил и елегантност, които да подчертаят цялостния стил на банята.

Вижте каталога ни с сифони 3
Вижте каталога ни със сифони

Кой вариант на сифони да изберете, когато изграждате нова баня?

Линейните сифони имат по-голяма площ за отчитане са подходящ вариант, ако не искате да слагате други прегради. Те се монтират в близост до стената с наклон от 2-те страни. От друга страна стандартните сифони продължават да бъдат изключително актуални и ефективни. Това ги прави все още най-търсеният вариант дори и при изграждането на абсолютно нова баня.

Разгледайте сифони 4
Разгледайте сифони

Сифони от “Стоичков и синове”

За най-добрите решения за Вашия дом, за ремонта, строителството и професионалните Ви нужди, заповядайте при нас!

Ние разполагаме с богат асортимент от сифони, които ще отговорят на Вашите нужди и бюджет!

Вижте: Категория Сифони

Вижте всички сифони: http://stoichkovi.bg

Видове сифони 5
Видове сифони
Вижте сифони 6
Вижте сифони
Намерете най-добрите оферти за сифони 7
Намерете най-добрите оферти за сифони
Разгледайте сифони 8
Разгледайте сифони
Намерете сифони 9
Намерете сифони
Вижте сифони 10
Вижте сифони

Сифони за баня – какво представляват?
Материали, от които се изработват сифони
Какво трябва да имате в предвид при монтиране на душ-кабина?
Принцип на действие на сифоните
Какво да направите преди покупката на сифони?
Сифони – видове
Кой вариант на сифони да изберете, когато изграждате нова баня?
Сифони от “Стоичков и синове”