Силикони – вдъхнете живот на дома си

Не е ли време за промяна

Дошъл е моментът да изберете силикони за вашия дом. Не сте много наясно какво представляват, как и за какво се ползват. Доста се объркани и несигурни в избора си. Ние сме насреща ви. Ще ви предложим професионалното си мнение и съвети, за да превърнете помещенията от дома ви в истинска красота.

Силикони – предимства и недостатъци

Преди да направите своя избор за силикони е добре да сте запознати с техните предимства и недостатъци.

Като най-голямо предимство на силикони е доброто сцепление с всякакви по вид материала, както и дългото запазването на качествата им във всякакви условия.

Плюсът на санитарните силикони е, че са устойчиви на образуване на плесени и мухъл, предотвратяват развитието на бактерии.

Няма как да не отбележим и недостатъците им. Никога не трябва да ги нанасяте на влажни повърхности. Друг недостатък е слабата адхезия към пластмаса. Този проблем лесно може да се реши с използване на професионални силиконови уплътнители.

Още един недостатък е, че голяма част от силиконите не могат да се боядисват след нанасяне. Но и за този “проблем” има решение – продават се специални тонирани силикони.

Видове силикони

Има различни видове силикони и в зависимост от вашите нужди може да изберете най-подходящите за вас.

-Санитарни силикони

Тази категория силикони се използва най-често в банята – душ кабини, тоалетни, плочки и мивки. Предлагат в голямо разнообразие от цветове. Имат голяма устойчивост на топлина и неблагоприятни атмосферни условия.

-Термоустойчиви силикони

Както подсказва името те са термоустойчиви. Тези силикони са приложими в автомобилната индустрия. Използват се за димоотводи, уплътнения за печки, комини и пещи, слепване и уплътняване на огнеупорни тухли.

-Универсални силикони

180 градуса. Имат много високо ниво на устойчивост.

-Неутрални силикони

Прилагат се на места, на които използваният материал не трябва да е агресивен. По този начин ще бъдат избегнати повреди по повърхностите. Имат висока устойчивост срещу UV лъчи. Не се влияят от различните температури. Издръжливи са на влага и имат висока устойчивост на процесите на стареене.

Това са основните видове силикони, сред които може да изберете най-подходящия за вашия дом.

Оферти за силикони 1
Оферти за силикони

Какво са това силикони?

Силиконите представляват пастообразни състави, които са на базата на полимери. Те са под формата на гумени уплътнения, чиято цел е да предпазят стената и пода от вода и да запълнят фугите. Силиконите се поставят лесно и залепването става мигновено, самото време за засъхване е много малко.

Различните силикони могат да бъдат използвани за строителство и довършителни работи, свързани с ремонта. Използват се най-често за запълване на пукнатини, подове, фуги, покриви, мокри помещения, стъкло. Това, което може да постигнете със силикони е изолация, изравняване на повърхностите и осигуряване на качествени и надеждни връзки между различните материали за строене.

Сред основните им характеристики се отличават еластичността и това, че не позволяват да се появи мухъл. Различните силикони може да се поставят и на открити пространства и на закрити.

Вижте каталога ни с силикони 2
Вижте каталога ни с силикони

Какво още трябва да знаем за специалните силикони за банята?

Както вече отбелязахме в по-горните редове има няколко вида силикони и един от тях е специално направен за мокри помещения като банята. Там е доста влажно и температурите са променливи. Затова и, когато ремонтирате това помещение е важно да използвате специализирани материали.

А сега ще ви разясним и основните характеристики на санитарните силикони и защо няма как да бъде използван друг вид силикони.

Първата характеристика е устойчивостта на агресивни химикали, които имат често присъствие в препаратите, които се използват при почистване. Следващата характеристика е ключова, а именно спомагат да не се образуват плесен, мухъл и гъбички. Санитарните силикони са устойчиви на ултравиолетова светлина, която значи, че може да ги използвате и за повърхности, които често са огрявани от слънчевите лъчи. Тази силикони имат добра еластичност и много висока степен на здравина. Издръжливи са на различните атмосферни условия. И са устойчиви на топлина.

Имайки предвид това заложете на качествени силикони, които ще направят банята ви безвредна и за вас, и за вашите деца.

Намерете силикони 3
Намерете силикони

Няколко лесни стъпки за поставяне на силикони

Поставянето на силикони не е трудна задача и всеки би могъл да се справи. Разбира се и тук има няколко важни стъпки, които трябва да спазвате, за да получите желаните резултати.

Винаги се започва с подготовка на основата за работа. Повърхността трябва да бъде чиста и суха, това е ключово, защото нямам как да нанасянето на силикони да се осъществи. Премахнете старите силикони. Това става най-лесно с макетно ножче или мъничка шпакла. Почистете добре като използвате тампончета, напоени в специални разтвори и после забършете. И вече сте готови да нанесете силикона.

Най-лесният и удобен начин е да нанесете силикона с пистолет. Когато отрязвате капачката на силикона, имайте предвид размера на фугата. Диаметърът на отвора трябва да отговаря на размера на фугата. Внимавайте да не отрежете твърде голям отвор.

И въпреки че повечето потребители предпочитат пистолета за силикони, има и други опции за нанасяне. А именно чрез силиконови ленти. Поставянето им е много лесно. Развивате ги и поставяте.

След като сте приключили с нанасянето на силикони със сигурност помещението има нужда от почистване. Повърхностите, които сте изцапали със силикони лесно могат да се почистят с тампон. А ако някъде има твърде участъци тогава просто остържете силикона.

И с тази последна стъпка не ви остава нищо друго освен да изчакате фугите да засъхнат и да се наслаждаване на творението си.

Както виждате процесът е лесен и всеки би могъл да се справи. А дори да сбъркате лесно може да премахнете нанесените силикони и да започнете отново докато не стане перфектно. Не се плашете, смело запретвайте ръкави и започвайте работа.

Информация за силикони 4
Информация за силикони

Силикони – гаранция за качество

Силиконите от тази категория са качествени и доказани сред потребителите. Доверете ни се и ще получите съюзник на ваша страна, който ще ви помогне във всяка една стъпка от ремонта. Няма да имате притеснения и ще преминете през процесите лесно и бързо.

Ние знаем кое решение е най-добро за вас и вашите нужди и сме готови да ви помогнем. Побързайте и се свържете с нас, защото време ви изтича.

Изберете силикони 5
Изберете силикони
Изберете силикони 6
Изберете силикони
Информация за силикони 7
Информация за силикони
Повече за  силикони 8
Повече за силикони
Разгледайте силикони 9
Разгледайте силикони
Вижте каталога ни с силикони 10
Вижте каталога ни с силикони

Не е ли време за промяна
Силикони – предимства и недостатъци
Видове силикони
Какво са това силикони?
Какво още трябва да знаем за специалните силикони за банята?
Няколко лесни стъпки за поставяне на силикони
Силикони – гаранция за качество