Смесители за баня – последната стъпка към успеха

Удобство и стил в едно

Последното нещо, за което мислим при започване на ремонт са смесители за баня. Те са важни за завършване на цялостната визия на помещението. Важно е да са в пълен синхрон с останалия интериор.

И различните смесители за баня като всяко друго нещо имат своите особености, на които трябва да обърнете внимание при покупка.

Ако желаете да си осигурите комфорт, естетика и уют в банята, да релаксирате или да се забавлявате с децата във ваната, следващите редове ще ви помогнат и насочат в правилния избор на смесители за баня.

Видове смесители за баня

Има различни смесители за баня, които се разделят на 4 вида:

-Смесители за баня с 1 ръкохватка

При този вид смесители за баня струята се пуска като се повдига ръкохватката , а регулирането на температурата на водата става при завъртането и.

-Смесители за баня с 2 ръкохватки

Както подсказва името тук имаме 2 кранчета – едно за топла и едно за студена вода.

-Термостатични смесители за баня

При тези смесители за баня различното е, че имат вградени термостати, които регулират температурата.

-Сензорни смесители за баня

Този вид смесители за баня се срещат най-често на обществени места – молове, заведения. В тях има вграден инфрачервен сензор, който реагира на движения в определен диапазон. Обикновено този диапазон е 30 см, естествено може да се регулира. Може да регулирате зоната на чувствителност, тоест кога точно при движение сензорът ще реагира и водата ще потече.

Повече за  смесители за баня 1
Повече за смесители за баня

Правилен избор на смесители за баня

На пазара се предлагат много различни по дизайн смесители за баня, което прави вашия избор особено труден.

Ето и на какво трябва да обърнете внимание:

На първо място вида на смесители за баня – дали да е с една или две ръкохватки, термостатични или сензорни.

Смесителите с 2 ръкохватки внасят по-винтидж усещане и са идеални ако искате вашата баня да е този стил.

Ако се спрете на тях имайте предвид и гореспоменатите недостатъци.

Повечето потребители залагат на смесители за баня с една ръкохватка. Печелят ги с по-лесната поддръжка и лесното регулиране на водата.

Термостатичните смесители за баня все повече се налагат на пазара. Предпочитани са именно заради това, че имат вграден термостат, които регулира температурата на водата.

След избора на вид смесители за баня е време да обърнете внимание и на техните характеристики. Напълно си заслужава да вложите пари за по-качествени смесители за баня. Ще се сдобиете с различни екстри като специални покрития за задържане на котлен камък, система за пестене на вода, опция за регулация на аератора и още много други.

Не можем да не отбележим като фактор за избор на смесители за баня и материала, от който са направени. За съвременните модели се ползват керамика, неръждаема стомана и метални сплави. Обърнете внимание и на покритието на избраните от вас смесители за баня. Може да избирате от хром, сребро, злато и други метали. Сред тях потребителите се спират на хромово покритие, защото осигурява добра хигиена и е с по-добра издръжливост. Хубаво е и избраните от вас смесители за баня да имат антиваровикова система.

При избора на смесители за баня е важно и да се уточни дали дадения смесител е да душ, вана или мивка. Например за вана най-подходящия вариант е каскаден смесител – излива повече вода отколкото другите смесители за баня и съответно пълненето на ваната става в пъти по-бързо.

Обърнете и специално внимание на дизайна. Няма как да сложите по-модерни смесители за баня в помещение с по-ретро привкус. В този случай добра идея е да заложите на смесител с 2 ръкохватки от месинг или друг материал, който ще внесе усещане за по-старинен дизайн. За по-модерни бани се спрете да все по-популярните термостатични смесители за баня. А за по-ексцентричните от вас има голямо разнообразия от по-разчупени модели, които определено се отличават и привличат вниманието.

Вземете предвид всички съвети, които ви дадохме в по-горните редове и няма да имате никакви затруднения при избора на подходящи смесители за баня.

Оферти за смесители за баня 2
Оферти за смесители за баня

Смесители за баня – предимства и недостатъци

И като всички смесители за баня и тук е хубаво да обърнете внимание на предимствата и недостатъците, за да изберете правилните за вас смесители за баня.

Харесали сте си смесители за баня с една ръкохватка? Това е чудесен избор, защото регулирането на температурата е изключително лесно и по този начин се намалява рискът от изгаряне.

Като недостатък при тези смесители за баня ще посочим, че е възможно да се разхлаби връзката между мивката и смесителната батерия. За да избегнете този проблем, проверявайте често тази връзка.

Нека минем и към другия вид смесители за баня – тези с 2 ръкохватки. Те са първият вид измислени смесители за баня. Недостатъкът тук е, че регулирането на водата е по-трудно и шансът да се опарите е по-голям. Тези видове смесители за баня са по-трудни за поддръжка, лесно се износват и се замърсяват бързо. И още един техен недостатък е свързан със следната ситуация. Представите си сутринта, в която сте в полубудно, полузаспало състоние и се опитвате да завъртите кранчетата, за да си измиете лицето и зъбите, но някой преди вас ги е затегнал твърде силно. Неприятно…

И за последно предимствата на сензорните смесители за баня започват с възможността за пестене на вода. Тези смесители за баня имат с до 61% по-нисък разход от смесителите с една ръкохватка. Сред плюсовете се нареждат и удобството при използване, по-високата хигиена и автоматичното настройване на водата. Сред недостатъците няма как да не обележим колко е неудобен този смесител за кухненска мивка, както и за вана. В кухнята постоянно ви трябва вода с различна температура. А при този смесител е трудно за постигане. Неподходящ е и за ваните, защото ще трябва да стоите до него докато пълните ваната и постоянно да държите ръката си в областта на сензора. И разбира се цената, тези смесители за баня са значително по-скъпи от останалите видове.

Разнообразие от смесители за баня 3
Разнообразие от смесители за баня

Качествени смесители за баня на изгодна цена

При нас ще откриете смесители за баня, отговарящи на нуждите и желанията ви. Осигурете си комфорт в банята и осъществете вижданията си с наша помощ.

Не мислите ли, че е време за отпускаща баня сред пухкава пяна или топъл душ, обгърнат от любимия ви аромат?

Видове смесители за баня 4
Видове смесители за баня
Намерете смесители за баня 5
Намерете смесители за баня
Намерете най-добрите оферти за смесители за баня 6
Намерете най-добрите оферти за смесители за баня
Вижте каталога ни с смесители за баня 7
Вижте каталога ни с смесители за баня
Вижте каталога ни с смесители за баня 8
Вижте каталога ни с смесители за баня
Каталог смесители за баня 9
Каталог смесители за баня
Повече за  смесители за баня 10
Повече за смесители за баня
Повече за  смесители за баня 11
Повече за смесители за баня
Най-добрите оферти за смесители за баня 12
Най-добрите оферти за смесители за баня

Удобство и стил в едно
Видове смесители за баня
Правилен избор на смесители за баня
Смесители за баня – предимства и недостатъци
Качествени смесители за баня на изгодна цена