Може да изглежда странно, но пазарът на смесители за баня само преди 7-8 години беше доста ограничен. Днес се предлагат различни модели смесители за баня не само като конструкция и дизайн, но и като метод на монтаж. Това наистина може да обърка потребителя, който често търси по-евтин модел, който обаче във времето излиза по-скъп заради честите дефекти, които дава. Днес предлаганите смесители за баня съчетават в едно стил и функционалност. Те са не само практични, но и придават декоративен елемент в банята. Като правило, търсените смесители за баня трябва да отговарят на избрания стил в това помещение.

Смесители за баня 1
Смесители за баня 1

В статията ще се запознаете с видовете смесители за баня, с класацията на най-добрите марки  смесители за баня за 2019 г., както и с най-често срещаните проблеми, които могат да възникнат с тях.

Смесители за баня: това все още е най-купуваният модел

Как да се направи правилен избор на смесители за баня, за да са трайни, красиви и практични във времето? Смесителите за баня могат да бъдат двойни, единични, с термостат, безконтактни или сензорни… Всеки от тях притежава предимства и ще бъде незаменим в конкретни ситуации.

Двойни смесители за баня – това са най-простите кранове, които доскоро бяха единственият възможен и най-популярен вариант. Те имат две кранчета, от които при завъртане потича топла или студена вода. Слабата им точка е уплътнението, което е с тенденция да се износва доста бързо, поради което изисква честа подмяна. Но има и такива с керамичен патрон, които са с по-дълъг експлоатационен живот. Двойните смесители за баня, макар и лесни при използване, не са много удобни, тъй като регулирането на необходимата температура и налягане на водата не винаги е прецизно. Въпреки появата на много нови модели, двойните смесители за баня все още са търсени на пазара и това не се дължи само на тяхната достъпна цена. Често такива смесители за баня се избират от хора, които организират банята си в класически стил или в стил кънтри, тъй като съвременните модели с един лост няма да се впишат в такъв интериор. Двойните смесители за баня са изключително лесни за инсталиране, което е безспорен плюс, защото това става без участието на специалисти.

Единични смесители за баня: актуални в последните години

Това са най-предпочитаните напоследък смесители за баня. Защо е така? Те са само от един лост, който може да бъде със съвсем различен дизайн. Завърта се в двете страни, настрани, както и нагоре, и надолу, така че регулирането на налягането и температурата на водата става възможно най-лесно – с едно движение. Освен това струята вода се спира много бързо, като се натисне лоста надолу. Този вид смесители за баня е много икономичен, тъй като лесно се избира необходимата температура на водата. Освен това има опции с вграден икономичен режим.

Смесители за баня 2
Смесители за баня 2

Някои хора се спират на смесители за баня с термостат или безконтактни, които са в по-висок ценови клас.

Те не са рядкост, много са много удобни и  икономични. Например, съвременните смесители за баня с термостат доставят вода само при една температура, която потребителят е задал предварително. А безконтактните смесители за баня са истинско вълшебство – Абра-катабра, протягаш ръце и водата потича.

Най-добрите смесители за баня за 2019

Представяме ви класация за 2019 година за смесители за баня, изготвена от потребителите:

Смесители за баня 3
Смесители за баня 3
  • Начело в класацията за смесители за баня е модел за вана с душ – Grohe Essence 33624001, който мами окото не само с изключително авангарден дизайн, но и с практичност, както и с адекватна цена. Производителят наистина се е погрижил за всеки детайл. Смесителят е лесен за използване: регулира се бързо подаването на вода, температурата и дебита. Трябва да се отбележи, че това устройство се инсталира във вертикална повърхност.
  • KAISER Trio 57122 е идеалното решение за бани в ретро стил. Истинско бижу е този смесител, който е изработен от хром и бронз. Всяка от частите е с високо качество, което му дава дълъг живот, както и цели пет години гаранция.
  • За Хай-тек баните класацията за смесители за баня се оглавява модела RAVAK Chrome CR 025.00 – той се оказва  отлично решение. Моделът е с един лост и с редица полезни функции. Няма термостат, но коментарите на клиентите сочат, че този модел издържа дълго време и работи стабилно.

Смесители за баня – често срещани проблеми

Най-често срещаните проблеми при смесители за баня са свързани с:

Смесители за баня 4
Смесители за баня 4
  • Погрешен или неправилен монтаж на избраните смесители за баня.

Много хора си въобразяват, че монтажа на такова устройство е лесна работа само ако следват инструкциите точно и внимателно. Но това не  е точно така и последствията никак не са оптимистични. По-добре е да се повери тази работа на водопроводчик.

  • Теч или капки от смесители за баня

Изтичането на вода или капките, които сълзят, са един от най-често срещаните проблеми при смесители за баня, с които хората се сблъскат ежедневно. В повечето случаи се налага спешен ремонт или подмяна на смесителя. При това положение трябва да се провели дали продуктът е в гаранция. Обикновено тя е 2 години при повечето модели смесители за баня.

  • Ниско налягане на водата
Смесители за баня 5
Смесители за баня 5

Ниското или недостатъчно водно налягане, е характерен проблем при смесители за бани. Това изисква предварителна информация за нивото на налягането на водата в жилището.

  • Котлен камък при смесители за баня

При продължителна употреба може да се появи котлен камък на смесителя. Това, разбира се, влияе върху качеството на водата и функционалността му. Във връзка с това се препоръчва периодично почистване на смесителя с подходящи препарати.

Смесители за баня – време е за прецизен избор

Как да се избере отличен модел смесители за баня?

На първо място, трябва да вземе решение за дизайна – има много опции: от високотехнологичен до ретро. Той трябва да бъде неделима част от интериора на банята. Хубаво е да се обърне внимание на бранда смесители за баня. Има добри както чуждестранни, така и български фирми, които произвеждат смесители за баня. Лично предпочитание е начинът на функциониране на устройството. Специалистите са на мнение, че трябва купувачите внимателно да се запознаят преди покупка с характеристиките на различните смесители за баня, както и с коментарите за тях в интернет. Добра препоръка също е да се изгледат подходящи видеоклипове за смесители за баня в мрежата. В „ООД“ предлагаме смесители за баня на водещи производители в широк ценови сегмент. Винаги може да ви консултираме за конкретен модел смесители за баня, който е събудил вашия интерес. Предлаганите модели смесители за баня при нас са с доказано качество и разнообразен интериорен дизайн, което ги прави подходящи за всякакъв стил бани.

Смесители за баня: това все още е най-купуваният модел
Единични смесители за баня: актуални в последните години
Най-добрите смесители за баня за 2019
Смесители за баня – често срещани проблеми
Смесители за баня – време е за прецизен избор

By admin

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.