Сухо строителство – какво го прави толкова предпочитан вариант?

Сухо строителство – какво всъщност представлява?

Сухото строителство е понятие, което обобщава метод за изграждане на окачени тавани, преградни стени, предстенни и фасадни обшивки, повдигнати подове, лъчезащита, огнезащита, системи за шумоизолация, трезорни стени и др. За целта се използват гипсофазерни, гипсокартонени или циментофазерни плоскости. Те съответно се монтират на дървена или метална конструкция, като това свежда до абсолютен минимум всички характерни за конвенционалното строителство мокри процеси.

Предимства на сухото строителство

Сухото строителство дава възможност за стандартни и нетрадиционни решения, като в същото време предлага много по-голям избор във връзка с изолационните материали.

Възможността за бърз монтаж е ключова и важна характеристика на сухото строителство. Отсъствието на какъвто и да е вид мокри процеси дава възможност само няколко часа след приключване на ремонтните дейност да се вкара оборудването и обзавеждането в помещението, независимо дали става въпрос за поставяне на настилка и боядисване.

Проектантите разполагат с по-голяма свобода при създаването и осъществяването ан своите идеи, което се определя от сравнително ниското тегло на конструкциите. Това се отразява върху изискванията за носимоспособността на сградите, тъй като времевият индекс за бъдещи и евентуални промени в разположението и дизайна се реализират лесно и с лекота.

Това придава значителна гъвкавост, което може да се окаже ключов момент при вземането на решение за осъществяването на конкретни строителни дейности и покриването на съответните специфични нужди, спестявайки много трудоемки ситуации.

Сухото строителство е идеален вариант за реставрация и реновиране на сгради и имоти, които имат стар дървен гредоред. Това е най-безопасната и добра опция, особено когато става въпрос за нуждата от минимално възможно натоварване на конструкцията.

Като предпочитан вариант за ремонт са стари имоти и жилища, сухото строителство дава възможност таваните и стените да бъдат изправени много по-лесно и ефективно, а в същото време предлага опция за изпълнението на смели и интересни решения за дизайн.

Друг плюс е дебелината на прегардните стени, която не е голяма и по този начин, при оформянето на вътрешно пространство, се печели площ.

Изберете сухо строителство 1
Изберете сухо строителство

Сухо строителство – какви възможности дава?

С възможностите, които системите и материалите за за сухо строителство предлагат, мога да се изграждат както вътрешни, така и външни стени.

Предлаганите от нас материали за сухо строителство ще Ви осигурят свободата с лекота да проектирате и изграждате конструкции, да създавате невероятен интериор и да извършвате всякакви строителни дейности и ремонти.

Освен визуалното и естестически издържаното оформление на стаите и помещенията, продуктите и системите за сухо строителство значително ще подобрят енергийната ефективност на сградата и ще оптимизират акустичния комфорт.

Методът на сухо строителство разрешава редица проблеми, свързани с шумо и топлоизолацията на помещенията от вътрешната страна на помещението.

Препоръка: За максимално добри резултати и абсолютна ефективност на системите, изградени от гипсокартон, спазвайте съответните технически спецификации и ползвайте продукти от утвърден дистрибутор.

Вижте пълната гама продукти за сухо строителство

Разгледайте сухо строителство 2
Разгледайте сухо строителство

Защо сухото строителство е толкова предпочитан вариант?

Сухото строителство е изключително предпочитан вариант, което се обуслава от обстоятелството, че то дава решение на няколко проблема едновременно: топлоизолация, акустика, звукоизолация и пожароустойчивост.

Когато се обработва само повърхността, която е в областта на фугите, тя е готова за последващо третиране, което може да включва лепене на тапети, боядисване или полагане например на декоративни облицовки и мазилки.

Материалите за сухо строителство се отличават с своята ергономичност и еластичност, което ги прави оптимално добър вариант за полагането на основа за подова настилка. тималната основа за рулонни, паркетни и текстилни настилки.

При сухото строителство се наблюдава икономия на бетон и армировка в диапазон 21%-25%. Тези данни се отнасят за ново строителство, когато се избират подходящи и ефективни продукти за сухо строителство например на окачени тавани, неносещи и преградни стени, предстенни обшивки поради и др. Това се обуславя от значително по-ниското тегло на използваните материали за разлика от преградните керамични зидове, които задължително трябва да бъдат шпакловани и измазани.

Във връзка със сеизмичната устойчивост, продуктите за сухо строителство са добра опция, която има по- ниски и благоприятни постоянни натоварвания върху сградата. По този начин се елиминира предаването на вертикални и хоризонтални натоварвания върху самите преградни конструкции. Това се отнася най-вече за горните етажни нива на сградите и осигурява допълнителна сигурност, която се определя от спецификата на детайлите за монтаж и взаимовръзката на другите строителни компоненти с гипсокартона.

Видове сухо строителство 3
Видове сухо строителство

Защо сухото строителство е предпочитан вариант също и от проектанти, изпълнители и инвеститори?

Както вече посочихме, липсата на влага при сухото строителство дава възможност внасянето на чувствителна техника и обзавеждане да бъде извършено само часове след финиширането на бояджийските и настилъчните работи, което го прави изключително ефективен и целесъобразен вариант.

Времето необходимо за монтажа на различните компоненти от цялостната система за сухо строителство, не отнема много време, за разлика от стандартните методи. Осве това, материалите за сухо строителство могат да бъдат приложени и интегрирани по всяко време на годината, независимо от сезона и метеорологични условия.

Рационалното приложение на сухото строителство го превръща в много добра инвестиция, още при създаването на проект на сградата, или имота. Това налага нови стандарти и въвеждането на предварителни мерки, чрез които се подобрява термоизолацията на металните конструкции със сухо строителство още на начален етап от реализацията на цялостния проект. Това е важен параметър, който в съвременното строителство засяга и въпросите, свързани с ефективната изолация на сградите и използването на материали, които са екологосъобразни и нямат негативни последствия върху здравето на човека.

Голям плюс е, че при сухото строителство, отпадъчните строителни материали са сведени до абсолютен минимум.

Сухото строителство дава уникална възможност на всички художници, дизайнери, проектанти и архитекти да реализират и всички свои идеи, влагайки в тях нестандартни решения. Материалите за сухо строителство разкриват нови хоризонти за планиране и изпълнение на проекти с различна визия, насоченост и предназначение, а отделните детайли придобиват все по-голямо значение.

Разнообразие от сухо строителство 4
Разнообразие от сухо строителство

Сухо строителство и гипсокартон

Когато стените и таваните имат нужда от изравняване с многослойна мазилка, най-подходящият за това вариант е използването на метода на сухо строителство.

Важно: Облицоването с гипсокартон трябва да бъде извършено след като са завършени всички дейности по електрическата система, ВиК и подобни.

Гипсокартонът е вид материал за сухо строителство, който представлява плоскост от гипс с армиращи добавки, облепена със специална хартия.

Това е продукт с перфектно гладка повърхност. Сухото строителство с гипсокартон се счита за екологично чист метод, който е идеална основа за повърхности и покрития, осигурявайки изключително дълъг живот.

В допълнение, бързия монтаж и липсата на влага го превръщат в един от най-предпочитаните материали за сухо строителство и осъществяването на разнообразни ремонтно-строителни дейности.

Разнообразие от сухо строителство 5
Разнообразие от сухо строителство

Най-добрите продукти за сухо строителство

В практиката, методът на сухото строителство се утвърждава изключително бързо. Това се дължи на неговите отличителни характеристики, които позволяват лесното, бързо, ефективно и качествено изпълнение на различни работи, свързани с оформлението на вътрешното пространство интериора.

За поръчки и бърза доставка на строителни материали, продукти и компоненти:

02/936 6161

0898 547524

0899 281762

Разнообразие от сухо строителство 6
Разнообразие от сухо строителство
Разгледайте сухо строителство 7
Разгледайте сухо строителство
Вижте каталога ни с сухо строителство 8
Вижте каталога ни с сухо строителство
Видове сухо строителство 9
Видове сухо строителство
Намерете сухо строителство 10
Намерете сухо строителство

Сухо строителство – какво всъщност представлява?
Предимства на сухото строителство
Сухо строителство – какви възможности дава?
Защо сухото строителство е толкова предпочитан вариант?
Защо сухото строителство е предпочитан вариант също и от проектанти, изпълнители и инвеститори?
Сухо строителство и гипсокартон
Най-добрите продукти за сухо строителство