Типове интериорни бои и отличителните им свойства

Типове интериорни бои и отличителните им свойства

При покупката на интериорни бои и сглобяването на обстойна концепция, на първо място е хубаво добре да разучите избора на пазара и какви видове интериорни бои можете да закупите . Какви да бъдат пространствата ви, дали огледални с метални отблясъци , да изглеждат сатенено фини , весели ярки пастели или пък имитиращи венецианска мазилка, всичко това е свързано с интериорните бои. Създайте си визия какъв тип стени ви подхожда. Интериорната концепция е съвкупност от творчеството мисъл за реализиране на подходящи условия за живот. Както хората се развиват , израстват и преобразяват така и пространствата , където живеят имат нужда винаги от нещо ново , на една вълна с модите . Първата стъпка в ремонта на сградите е намирането на нов цвят интериорни бои за зида . Безспорно се оказва не само най- трансформиращия процес , а и същността за създаване на свеж вътрешен дизайн. Необходимо е да разбирате , че освен страхотните изобретателни идеи и качественото изпълнение на плана от голямо значение е и материала на боите . Capbg последните пет години зарежда българския пазар италиански материали за боядисване , с добро име и качество. Стоките им се продават в голям брой вериги магазини за ремонтни дейности в държавата, а през изминалите две години търговските им обмени скачат двойно . Марката е в състояние да ни покаже огромен асортимент за всеки тип зид .

Бои с декоративен ефект

Класика в жанра все още са декоративния тип интериорни бои. С металния си отблясък примесен с фин кварцов пясък става не просто във фон, а и в декорация на интериорния вид на вашия дом. Окачествява се с висока стабилност , благодарение на пречупващите си частици. Състава на багрилната смес я превръща в лека за шлайфане и полиране. Перленият блясък стои много-добре съчетан с интериорни детайли в златисто и сребърно.

Разнообразие от интериорни бои 1
Разнообразие от интериорни бои

Иновацията Енканто

Неоспорима мода в интериорните бои в Италия е Енканто. Измислена на базата на вода и с сменящи се от слънчевата светлина нюанси . Приложима е в множество сгради , поради кадифения стил , който придава . Боите Енканто са най-актуална модна тенденция на интериорни бои, в момента нахлуваща на българския пазар.

Преди да започнем с нанасянето на интериорни бои

Преди да пристъпим към прилагането на вече избрания от нас вид и цвят боя съветваме да направите грундиране. Така получавате върху стената напълно изгладена база за действие като запълва хлътналите места . Изразходва равномерна поглъщаемост и по-лесно и икономично нанасяне на интериорна боя. Грундирането спира водата да попива в основата, точно поради тези обстоятелства играе от първостепенна важност за стабилността на стените. От огромна значимост е освен визуална наслада , интериорите ни да ни обещават сигурни условия. Грунда се разнася по цялата ширина . За изсъхване се изчакват два – три часа. Имаме готовност да преминем към размазването на интериорни бои, когато основата е издръжлива на драскане.

 интериорни бои 2
интериорни бои

Блестящ ефект Оточенто

Транспириращи интериорни бои, богати смоли с металически оцветителни . Продуктът за боядисване е огненоупорен, безопасен за околните и природната среда. Финалният резултата пасва и на официално претенциозен, и на модерен стил . Сместа на Онточенто се нанася директно с валяк или с мокра гъба.

Изящество в вътрешния дизайн

Нашето настроение и темперамент са отличителен белег едновременно стила ни в живота, и в същото време жанра в интериорната концепция . Особеностите на типовете повърхности се нуждаят съответните цветове бои . В дневната преживяваме най-много време с с най-близкото си обкръжение. Свежите интериорни бои са най-подходящи и купувани . Детската спалня е хубаво да бъде по-модерен интериор . Ярките и интригуващи гами правят стаята светла , така че ако се нуждаете от слънчевата светлина тези тоналности на цветове биха подхождали перфектно във вашата спалня . Именно в стаите, където прекарваме нощта, минава най-дълго време от денонощието. Затова е от съществена важност тоновете да създават компилация с личностните ни характеристики . Червените гами най-добре се индивидуализират гореща кръв, бодрост и динамика. Рядко използвани са за домашна употреба , харесвани по-скоро за дизайн на клубни заведения . Лилавото изобразява мистика , страст и духовност . Идеално пасваща интериорни бои за спални помещения, също и за спортни пространства. Синият тон изгражда доверие, истина и непорочност. Зеленото се определя като природа , растеж и здраве. Поражда усещане за лекота и хармония . Пасваща боя за дизайна на всекидневни ,офиси , училища. Жълтите багри навяват наслада, надежда , нирвана, позитивни мисли . Пасващи добре на хора с приветливо настроение в щурите наситени тонове . Тъмните бежово кафяви бои получават класа и изисканост в осъществяването на интериора.

Видове интериорни бои 3
Видове интериорни бои

Лъскави сатени

Привлекателно решение за работни места , кафенета и пространства за изкуство са сатененият тип интериорни бои. Първокласното качество дава воля за проектиране на каквито и да е нестандартни строителни концепции . Стават за интериорна и външна употреба. С висока стабилност срещу атмосферните влияния , сатенените асортименти интериорни бои съхраняват своя красив и лъскав външен вид дълго време. Най-разпространено продавани за публични сгради . Препоръчва се професионалната употреба .

Качествени интериорни бои 4
Качествени интериорни бои

Да пристъпим към действие. Начини на боядисване

Ако изберете четка за нанасянето на интериорни бои, трябва да предвидите опасността от зацапване . Поставянето на боя винаги започва в горната част . Обгърнете с найлон тавана и пода, за да не се зацапат . Пистолетът разбира се е много комфортен за работа метод, най-вече използван във вътрешния вид на стари сгради . Разнася багрилното вещество равномерно , което довежда до малък разход на багрилни вещества. Налага се цялостно скриване на околните предмети , заради това не се препоръчва за ремонт на нови места.

Колко пласта боя ни трябват ?

По всяка вероятност не може да бъде осъществено достигането на плътен цвят с поставяне само веднъж на боята. Във всеки случай е необходимо второ или трето действие за постигане на желания краен ефект. За по-тъмните тонове два пъти са приемливи , а за по-светлите три-четири. В случай че проектът за дизайна е личен, вие сте хората които идеално усещат отговора на въпроса за слоевете материал.

Миещи бои

Нова близка идея , лесна за откриване в Capbg са миещите бои . Идеална консистенция и засилено изсъхване я превръщат в достъпна за поставяне с машина или на ръка . Излъчва задушевна обстановка и придава завършек на визията . Продуктът в съвместим с всеки тип зидове и съвместима за комбинация с други основни бои, което би направило обстановката раздвижена .

Разновидности интериорни бои 5
Разновидности интериорни бои

Изящество с дишащите бои

Дишащата боя е разпространена навлизаща мода , с оглед на стилно издържания естетически вид , който създава . Тоновете на цветовете се омекотяват , ненатоварващи окото и освобождаващи мисълта. Този тип е страхотна за реновиране в постройки , където живеем или работим. Нанасянето с четка е нищо работа . Стените обработени с дишащи интериорни бои, са издръжливи на замърсяване и са лесни за премахване на прах и петна .

И още от Capbg

Не се колебайте да погледнете предложенията на фирмата за фасадни бои за сгради , които могат да финализират общата представа за вашия проект. Вижте още:

бои и лакове за дърво
боя за дърво
грунд за метал
латекси
фасадни бои
цветни лакове за дърво
боя за дърво на водна основа
дишаща боя
безвредна боя
боя за детска стая
екологична боя

Каталог интериорни бои 6
Каталог интериорни бои
Разновидности интериорни бои 7
Разновидности интериорни бои
Разнообразие от интериорни бои 8
Разнообразие от интериорни бои
Изключително добри интериорни бои 9
Изключително добри интериорни бои
Изключително добри интериорни бои 10
Изключително добри интериорни бои

Бои с декоративен ефект
Иновацията Енканто
Преди да започнем с нанасянето на интериорни бои
Блестящ ефект Оточенто
Изящество в вътрешния дизайн
Лъскави сатени
Да пристъпим към действие. Начини на боядисване
Колко пласта боя ни трябват ?
Миещи бои
Изящество с дишащите бои
И още от Capbg