• Home
  • Тоалетни казанчета – видове, монтаж и избор на най-добрия вариант

Тоалетни казанчета – видове, монтаж и избор на най-добрия вариант

Тоалетни казанчета – обща информация

Тоалетните казанчета са съвременно решение на резервоар с чиста вода, което се е наложило на пазара заради своите спецификации и предимства. Може да се каже, че вече няма домакинство, офис, обществени сгради и търговски обекти, които да не са оборудвани с модерния вариант на устройството, което се прикрепя към стената на санитарното помещение. Те могат да бъдат два основни вида – горни и долни. Различават се също по цвят, размери и форма.

След като вече сте избрали другите компоненти за Вашата тоалетна, трябва да вземете решение за тоалетно казанче, което да е съвместимо с тях и да може да бъде правилно инсталирано в помещението.

Тоалетните казанчета се произвеждат различни материали, сред които са: фаянс, пластмаса, порцелан, чугун и др. Тяхната форма има определяща роля за мястото и начина, по който те ще бъдат монтирани. Това предварително се съобразява както със свободното място, така и с разположението на тоалетната чиния тоалетната чиния. Можете да решите да сложите тоалетното казанче директно над самата чиния на височина в зависимост от избрания модел, а също така се предлагат и нестандартни модели, които са специално предназначение за интегриране в ъгловата част на банята или тоалетната.

Вижте: Тоалетни казанчета-Ъглово

Предимства на тоалетните казанчета

● Компактност – тоалетните казанчета не заемат много място на стената, което ги прави приложими за почти всички помещения. Моделите, които предлагаме са съобразени с размерите и особеностите на всяко помещение, за да могат да паснат навсякъде, спестявайки място.

● Устойчивост и надеждност – конструкцията на нашите тоалетни казанчета се отличава с гарантирано качество, което е гаранция за ефективност и дълъг експлоатационен живот на изделията.

● Лесно използване – методът на работа изисква минимално усилие, което ги прави лесни за възприемане и могат да бъдат използвани от хора на всякаква възраст.

● Отлична хигиена и лесна поддръжка – тоалетните казанчета осигуряват перфектна чистота и хигиена, а в същото време не се нуждаят от допълнителна поддръжка и специални грижи. Повърхността им лесно и удобно се почиства с мокра или суха кърпа и позволява да се събира мръсотия.

● Избор на височина – тоалетните казанчета могат да бъдат монтирани на различна височина, което се определя от Вашите конкретни нужди и желания. Ние предлагаме компактни модели за максимално удобство, които могат да бъдат инсталирани както в непосредствена близост до чинията, така и такива с монтажа, специално предназначен за по-големи височини.

● Наклонът на помещението няма отношение – това означава, че дори да става въпрос за комбинация от баня и тоалетна, съответният наклон няма да повлияе или попречи на правилното оттичане на водата от тоалетните казанчета.

Вижте тоалетни казанчета: Тоалетни казанчета

Каталог тоалетни казанчета 1
Каталог тоалетни казанчета

Видове тоалетни казанчета

Спрямо начина, по който се монтират, тоалетни казанчета се делят на външни и вградени.

Външните тоалетни казанчета обикновено се захващат с дюбели и се монтират на стената, а вградените се интегрират зад тоалетната чиния.

Вторият вариант тоалетни казанчета е изключително подходящ за помещения, в които има възможност да бъде изградена втора стена, имаща декоративна или изолационна роля и която ще лесното скриване на устройството. Трябва обаче да се предвиди и удобен достъп до него, в случай, че се наложи евентуална подмяна или ремонт.При всички случаи трябва да се помисли за достъп при необходимост от ремонт.

Тоалетните казанчета се различават и по това от къде идва водата, която се оттича в тоалетната чиния. Има такива със странично водоподаване, които взимат водата от едната страна, което ги прави гъвкави от към разположение. Другият тип са с долно оттичане и те задължително се монтират точно над тоалетната чиния.

Намерете тоалетни казанчета 2
Намерете тоалетни казанчета

Какво трябва да имате предвид при избора на тоалетни казанчета?

Тоалетните казанчета са изключително полезни и основни елементи за всяко санитарно помещение. Поради тази причина те трябва да практични за използване, удобни и функционални.

Внимателният избор може да Ви спести много излишни нерви, обиколки по магазините, а не на последно място и средства.

Трябва да вземете предвид характеристиките на тоалетните казанчета и да ги съпоставите спрямо своите нужди, след което да преминете към решението за покупка.

Преди това се уверете, че ще бъдете удовлетворени не само от дизайна, но и от качеството на изделието. За тази цел е препоръчително да се доверите на доказан и проверен дистрибутор на тоалетни казанчета.

Информация за тоалетни казанчета 3
Информация за тоалетни казанчета

Свързване на тоалетните казанчета

Свързването на резервоара на тоалетните казанчета с водопроводната инсталация обикновено се прави с мека метална връзка, като се инсталира и спирателен кран в нейния край, точно преди настъпването на момента на вливане на водата. По този начин се управлява и регулира водоподаването. В случай на авария или ремонт, водата може лесно и бързо да бъда спряна.

В практиката приложение намират няколко вида механизма за пускане на чистата вода от тоалетните казанчета. Най-разпространеният от тях е чрез използването на бутон, чието натискане освобождава половината съдържание на резервоара на тоалетните кранчета, а другата натискането на другата част освобождава цялото количество. Това се прави с цел икономия на разходите и има екологичен аспект, свързан с опазването на водните ресурси.

При свързването и монтажа на тоалетните казанчета има някои особености и специфики, поради което е препоръчително да се доверите на човек с професионални умения в сферата. Ако решите все пак, че и сами ще се справите, желателно е да следвате изричните инструкции на съответния производител. Това е важно, защото е необходимо да се осигурят подходящите връзки по всички трасета, за да преминава водата, а и е нужно да се изолират така наречените критични точки. В допълнение, при самостоятелното свързване на тоалетните казанчета, може да изгледате предватилено няколко клипчета, които стъпка по стъпка да показват какво точно трябва да се направи.

При нас ще откриете голямо разнообразие от тоалетни казанчета на добри цени, както и много друго качествено санитарно оборудване за баня и тоалетна.

Оферти за тоалетни казанчета 4
Оферти за тоалетни казанчета

Тоалетни казанчета от Стоичков и синове

При нас може да откриете разнообразни по вид, размер, форма и материал тоалетни казанчета. Тяхната различна вместимост в комбинация с изключително достъпни цени, ще направи избора Ви наистина лесен. Всички тоалетни казанчета, които предлагаме са изработени от качествени, здрави и надеждни материали, което Ви гарантира абсолютна ефективности и дългосрочна употреба.

Можете да разгледате тоалетни казанчетате от основната категория “Санитария”, които включват:

● Тоалетни казанчета

● Резервни части за тоалетни казанчета

● Аксесоари за баня

● Мивки

● Моноблоци

● Тоалетни капаци

● Тоалетни чинии

● Четки за тоалетна

Намерете най-добрите оферти за тоалетни казанчета 5
Намерете най-добрите оферти за тоалетни казанчета
Разгледайте тоалетни казанчета 6
Разгледайте тоалетни казанчета
Оферти за тоалетни казанчета 7
Оферти за тоалетни казанчета
Намерете тоалетни казанчета 8
Намерете тоалетни казанчета
Повече за  тоалетни казанчета 9
Повече за тоалетни казанчета
Намерете тоалетни казанчета 10
Намерете тоалетни казанчета

Тоалетни казанчета – обща информация
Предимства на тоалетните казанчета
Видове тоалетни казанчета
Какво трябва да имате предвид при избора на тоалетни казанчета?
Свързване на тоалетните казанчета
Тоалетни казанчета от Стоичков и синове