Трици

Трици

Пазарна ниша от трици

Всеки ден се изпиват близо 2,5 милиарда напитки, една трета от които се продават в чашки за еднократна употреба. Това са хиляди тонове отпадъци, които не могат да бъдат рециклирани. Забрана за подобни отпадъци, освен че намалява отпечатъка върху околната среда, създава възможности за иновации и стартиращи бизнеси за нови трици.

Фирмата предлага биоразградими консумативи за еднократна употреба от трици – картонени чаши за топли и студени напитки, картонени чинии и кутии за храна, хартиени пликове за сандвичи и закуски, чанти за меню, капаци, сламки, както и други консумативи и аксесоари.

Криза и екология

Иновативното производство е хрумнало на полския мелничар заради изпитанията на икономическата криза. Йержи Височки е трето поколение мелничар. Криза, обаче, го изправила пред изпитанието да търси друго призвание. След периоди на колебания той осъзнал, че не трябва да затваря мелницата, а да промени работата. И вместо да изхвърля триците, решил да прави съдове от тях. Казва, че от трици може да се направи всичко. Според него от трици може да се направи дори чук, или пък крак на маса. В съвременния свят, който налага все по-виски стандарти, екологията е признак за цивилизованост. Затова на природощадящите трици се гледа не само като на добра пазарна ниша, но и като признак на визонерство.

С какво сме по-добри

Компанията предлага затворен цикъл на производство. Пътят на чашката за кафе от трици тръгва от фермата, минава през цеха и е се рециклира. Продуктът е изработен 100% от трици и няма остатъчни трици. Другият ни плюс е строгият контрол – вътре в произвоствения цикъл и от страна на контролиращите органи. Освен всеизвестните ползи – както за хората, така и за природата, от производството на био трици, при тях контролът и гаранциите за спазването на правилата са много по-високи. При най-малкото съмнение за биологичния произход на дадена суровина или продукт, той се изтегля незабавно от пазара и в зависимост от това каква е степента на нарушението, или се унищожава, или се предлага на пазара като конвенционален.

Намерете Трици 1
Намерете Трици

За кого са нашите трици

Наши клиенти са българските домакинства, заведения за бързо хранене, ресторанти, летища, гари, болници, училища и компании за доставки на храна за вкъщи.

Известен или не,

Има проблем – има решение

Триците от трици се разлагат за две седмици без остатък, а пластмасовите – за стотици години. Смесени с почва, те могат да се превърнат в тор без вредни примеси. И спестява доста излишни химични реакции, добив на ресурси и сложна преработка на материали. Нужно е само остатъците от смилането на пшеницата да попаднат в подходящи ръце.

Разнообразие от Трици 2
Разнообразие от Трици

Преживяване от трици

Модерният човек е еко. Той цени добрата среда, добрата храна и чистите трици. Ежедневието ни налага използване на огромен брой вещи за еднократна употреба. Пием кафе, чай, пазаруваме. Едва ли всеки ден си носим торбичка от плат или съдове от вкъщи, в които да сложим обяда си. Екологичните трици за еднократна употреба дават на клиента спокойствие и увереност, че не е замърсител и че следите от обяда му няма да се разграждат 300 години. Тези артикули ни позволяват да се насладим на ежедневието си без угризения.

Технология

Основният компонент на съдовете за еднократна употреба са трици от пшеница или царевица, както и е растително влакно от иглолистни растения. В първия случай технологията е опростена, защото суровината се използва в пълен обем. Във втория случай обаче за производствения процес се използва иглолистна дървесина и твърда дървесина, като пулпа от растителни влакна чрез дисперсия и смилане. Получената смес се пресява и се обработна на машина за производство на хартия. Полученият продукт е плънен и пропуска вода, затова артикулите имзат висока водоустойчивост.

Нашите трици са в пряк контакт с потребителя и трябва да отговарят на хигиенния стандарт. Съдовете за еднократна употреба редовно се изпращат до местната национална система за превенция на здравето, за да се гарантира безопасността на потребителите. Оригиналната матириали са сертифицирани и отговарят на държавния стандарт за качество. В крайна сметка продукта ни има балансирани физични и механични свойства, добра устойчивост на студ, водоустойчивост, устойчивостта на влага и сигурна кислородна устойчивост, добра устойчивост на масла, топлоотпечатване. Подчертаваме, че продуктът не е подходящ за готвене, за излагане на висока температура и трябва да се използва по предназначение.

Разнообразие от Трици 3
Разнообразие от Трици

Идеята на нашите трици

Триците, които днес наричаме „биологично сертифицирани“ и мнозина от потребителите възприемат като нещо специално и едва ли не луксозно, само допреди около сто години са били единствените храни, с които човечеството се е изхранвало. Странната, но изключително полезна идея за производство на артикули за бита от пшенични трици хрумнала на полския мелничар Йержи Височки. И се оказала успешна. Създадените от него съдове се радват на популярност не само в родината му, но и в чужбина.

Предимството на тези трици е, че в тях можеш да сипеш гореща вода, да сложиш колбаси. Тя е несравнимо по-здрава, стабилна и устойчива от другите, които се продават. И още нещо, тези чинии ухаят много приятно. Компанията надгради идеята на Височки, който произвеждал само чинии и предлага на потребителя богата гама от трици. Освен това използваме и други биологични отпадни материали освен пшенични, например царевични и от иглолистна дървесина.

Изберете Трици 4
Изберете Трици

Всеки е наш специален клиент.

Отзивите само могат да ни радват

Дали ще са от многодетна майка, бизнесмен и тинейджър, те винаги ни стимулират да ставаме все по-добри и разпознаваеми. Наскоро ни писа Митко Методиев, собственик на малко кафене в арт квартал „Капана“ в Пловдив. Той сподели, че от три месаца ползва само наши чаши и чинийки за ядки. Методиев твърди, че клиентите му толкова са ги харесали, че са прегърнали идеята във всички заведения да се сервира в такива артикули.

Похвали и оплаквания

Съветът към потенциалните ни клиенти винаги е един и същ – триците ни са по-скъпи от пластмасовите, но винаги са признак на вкус и стил. Дали ще сме ние или конкурент, винаги ще застанем зад природосъобразното производство и грижата за здравето на клиента. Той потребява нашата услега и ние предлагаме най-доброто.

Акценти

Най-често големите клиенти ни питат дали използваме химични препарати в процеса на производство. Отговорът е категорично не. Дори щампите на фирми върху продукта се изработват от мастило, получено чрез растителна екстракция. Факът, че съдовете то трици се разграждат за две седмици е ясно свидетелство, че няма опасен отпадък или синтетични влакна. Със сигурност е гарантирано вашето здраве, това е и изводът от последната проверка на Агенцията за безопасност на храните.

Каталог Трици 5
Каталог Трици

Рановидности и ценови равнища

Фирмата предлага освен стандартните съдове за еднократна употреба и възможност за производство на артикули по ваш избор. В двата ни модерни цеха – в с.Владо Тричков, на около 20 км. от София и в този в Индустриална зона „Божурище“ разполагаме с прецизна техника за производство от природощадяща суровина. Пшеничните трици изкупуваме от органични стопанства в Добруджа, което превръща нашето произвоство в уникално за страната. Цените ни са конкурентни на пазара – най-евтиният ни артикул – чаша – струва 20 стотинки, а най-скъпият е халба за бира – 50 стотинки. За доставки в големи количества работим по споразумение с клиента, като предлагаме и възможност за фирмени щампи.

Цена и качество

Трябва да признаем, обаче, че най-често срещаните възражения или притеснения преди покупката на продукта идват от цената. Една пластмасова чашка за кафе струва 5 стотинки, а нашата е 20. Да знаем, разликата е оргомна и се поели голям риск. Но пък това е бъдещето – нашите аргуенти срещу пластмасата. Наясно сме, че по-малки заведения не могат да си позволят продукта ни, защото оскъпява техният. Но това ни стимулира да инвестираме в нови технологии за производство на по-евтин продукт.

Ползите са повече от негативите

Обратната връзка с клиентите ни дава основание да си направим равносметка, че активите са повече от пасивите. Все повече работодатели поръчват наши трици за офисите и произвоствата си. Това ни кара да вярваме, че усилията ни се ценят. Като производство, което е на пазара от три години, за първото тримесечие отчетохме ръст в продажбите с 13%. Амбицията ни е да приключим финансовата година с над 15% ръст. Това е нашият показател, че ставаме все по-популярни, а нашите криенти все по-доволни.

Ние сме вашите хора

Фирмата е противник на пластмасата. Крайно време е, според нас, потребителят да прецени мащаба на въвеждането на пластмаса в нашия живот. От контейнерите за храна до детските играчки, всичко е направено от пластмаса и всеки ден влизаме в контакт с този материал. Този контакт обаче се превръща в тъжните последици за нашето здраве. Повече от 100 милиона тона от този материал се произвеждат годишно. Нашият век може да се нарече век на пластичност. Постепенно, опасните и токсични вещества, които се съдържат в пластмасата, се натрупват както в организма, така и в околната среда, като приближават тази биологична катастрофа.

Само преди два месеца Европейският парламент подкрепи нов закон, който забранява пластмасови изделия предназначени за еднократна употреба, като чинии, прибори, сламки и клечки за уши. До 2021 г. в общността ще бъдат забравени приборите за еднократна употреба вилици, ножове, лъжици и пръчици за хранене, пластмасовите чинии за еднократна употреба, пластмасови сламки, изработени от пластмаса клечки за уши, пластмасови дръжки за балони, както и оксоразградими пластмаси и съдове за храна, както и чашки изработени от експандиран полистирен.

Новият регламент въвежда нови цели за рециклиране и повече отговорност за производителите. Държавите членки ще трябва да достигнат целта от 90% за събиране на пластмасови бутилки до 2029 г., като те трябва да бъдат с поне 25% рециклирано съдържание до 2025 г. и 30% до 2030 г. Споразумението също засилва прилагането на принципа „замърсителят плаща“, по-специално за тютюна, като въвежда разширена отговорност за производителя. И накрая, законодателството постановява, че етикетирането относно отрицателните последици върху околната среда от изхвърлянето на пластмасови цигарени филтри на улицата, както и за други изделия като пластмасови чашки, мокри кърпички и хигиенни трици, трябва да бъде задължително.

Според Европейската комисия, повече от 80% от отпадъците по плажовете са от пластмаса. Посочените трици в забраната покриват 70% от всички морски отпадъци. Поради бавното си разграждане, пластмасата се натрупва в моретата, океаните и плажовете в ЕС и по света. Пластмасови остатъци са открити в морските обитатели – тюлени, китове, морски костенурки и птици, в рибата и ракообразните, следователно и в хранителната верига на човека

Така че, ние сме вашите хора. Ние отговаряме не само на изискването на новия регламент, но и на новото време.

Кои сме на пазара

Компанията e българска търговска фирма, основана през 2004 г. в София. За годините на своята дейност тя завоюва и утвърди лидерската си позиция на пазара на артикули за еднократна употреба от трици. Ние предлагаме на своите клиенти перфектно търговско обслужване, качествена и доказана техника на производство, съпоставима със световноизвестни търговски марки, оригинални консумативи на преференциални цени и складови наличности.

Фирмата изцяло покрива територията на страната с двата си цеха и десетте магазина в София, Варна, Бургас, Пловдив, Велико Търново, Монтана, Русе, Стара Загора, Благоевград и Сливен. В произвоството са заети 50 души, а в магазините ни работят 25 души. Други 10 служители отговарят за логистиката и за поддръжката на онлайн магазина. Екипът ни е в състояние да отговори на потребителските нужди по всяко време и навсякъде. Ние вече сме спечелили доверието на над 5000 български корпоративни клиенти, частни компании и държавни учреждения.

Въпреки мащабите на постигнатото от нас сме убедени, че най-точният показател за всяка сериозна фирма е доверието на клиентите. С идеята да съхраним спечеленото доверие, в компанията защитихме изискванията на интегрираната система за управление по стандартите.

През 2017 г. компанията участва в Международната селскостопанска изложба АГРА, като инициатор и организатор на семинар по проблемите на биоземеделието „Ден на биоземеделието”, през който бележити учени и експерти в областта изнесоха лекции. През април същата година в рамките на официалната програма на конференцията „Икономически аспекти на биологичното земеделие” получихме престижната награда „Лауреат Био Фактор” за принос в областта на биологичното производство. чието учредяване бе оповестено на Международна конференция на тема „Биологично производство – предприемачество и мениджмънт”, организирана през март 2013 г. в памет на проф. Сенгалевич.

Къде да ни намерите

Ние сме навякъде около вас. Но, ако все още не сте използвали наш продукт, нашият виртуален магазин.

Може да ни поръчат безплатни мостри, а ние ще ви изпратим уникалните ни каталози. А за тези, които ни се довериха и искат да поръчат наши трици, имаме специален подарък – килограм италианско кафе от нашия партньор „Лаваца“.

Пазарна ниша от трици
Криза и екология
За кого са нашите трици
Има проблем – има решение
Преживяване от трици
Технология
Идеята на нашите трици
Всеки е наш специален клиент.
Рановидности и ценови равнища
Цена и качество