Тухли цена – защо продължават да бъдат предпочитан и достъпен материал в съвременното строителство?

Тухли цена е равносилно на търсене на потребителя, който е решил да предприеме конкретни стъпки в своя строителен план, и за него това ще бъде подготовка в изчислението на неговия бъдещ проект.

В историята на професионалните строителни практики, тухлите са едни от най-старите строителни материали при това на изключително добра цена.

Реално, това са едни от най-издръжливите строителни компоненти – дори и в наши дни съществуват тухлени стени, основи, колони и пътни настилки, построени преди хиляди години, които са все още непокътнати.

Днес цената на тухлите в комбинация с тяхното високо качество, продължава да бъде водеща тенденция в тяхното използване за различни конструкции, придавайки здравина и декоративна визия.

Има няколко начина за категоризация на тухлите. Например, могат да се разделят на тухли по цена, според вида си, спрямо своето приложение, начин на производство и др.

Според технологията на производство се различават два основни вида тухли – керамични и циментови, като всеки от тях има своя собствена сфера на употреба и приложение, което определя съответно и тухли цената.

За целите на жилищното строителство, това е изключително популярен, ефективен и целесъобразен строителен материал особено спрямо отличната цена на тухлите.

Те се използват също така и в изграждането на инженерни конструкции като пътища, мостове и др.

Циментови тухли цена

Това е строителен материал, използван основно за полагането на стени, фундаменти и др. Също така се използва и като облицовъчен материал с гарантирано високо качество.

Циментовите тухли и цената им ги правят идеални за изграждането на основи и тежки конструкции, а техните основни предимства ги превръщат в изключително популярни компоненти.

Техните най-важни свойства и характеристики са:

● Сила и устойчивост

● Якост

● Топлопроводимост

● Водоустойчивост

● Съпротивление срещу замръзване

● Незапалимост

● Екологична съвместимост

● Дълъг експлоатационен живот

● Атрактивна тухли цена

Циментовите тухли на цена без конкуренция, са отличен и изключително достъпен материал за изграждането на тежки конструкции и основи.

Тяхната способност да устояват на разрушителните действия на водата, влагата, студа, горещината и др. негативни фактори, позволява широкото им приложение в много и най-различни области.

Това е абсолютно ефективен материал за ремонт и основно строителство на вили, еднофамилни и многофамилни къщи, хижи, офис сгради и др.

Друга разпространено тяхно приложение е свързано с облицовката на външни и вътрешни стени на сградите. Чрез тях се постига уникален и атрактивен завършек на повърхността. Облицовъчните циментови тухли могат да се използват за почти всяка повърхност, а цената на тухлите и тяхното качество ги прави силно препоръчван материал.

Повече за  тухли цена 1
Повече за тухли цена

Керамични тухли цена

Цената на тухлите от този вид се определя в зависимост от техния размер:

● Тухли цена единица

Голяма популярност и широко приложение имат така наречените “тухли единички”, чиито размери позволяват да се изграждат зидове с различна дебелина, в зависимост от конкретната необходимост.

Намират приложение и при зидове “на ребро”, които представляват перфектно решение, осигуряващо защита на хидроизолацията или външната топлоизолация.

Вижте продукта и тухли цена

● Цена тухли четворка

Освен класическата тухла единица се предлагат и четворки, които осигуряват опция за по-бързо строителство и притежават изключително добри топлоизолационни характеристики.

Вижте продукта и тухли цена

Най-добрите оферти за тухли цена 2
Най-добрите оферти за тухли цена

Керамични тухли и цена – достъпно качество

Традиционното разбиране на понятието тухла включва “произведено от глина зидарийно тяло с контур на паралелепипед”. Това е материал, чиято популярност се дължи на неговата дълготрайност и универсалност, към които се прибавя и впечатляващия външен вид.

В зависимост от своето предназначение, керамичните тухли се разделят на 3 основни вида:

● Облицовъчни – тяхното предназначение е свързано с декоративното оформление на интериора и фасадата на сградата. Нормативните изисквания за тях не допускат наличието на пукнатини, петна, варовик и други подобни. Това прави техния избор изключително внимателен процес, който в последствие ще определи геометрията, визията и здравината на облицовката на фасадата.

● Строителни – служат за изграждането на прегради и стени, които обикновено в последствие се замазват, боядисват или облицоват. Нормативните изисквания за техния външен вид са минимални, което се определя от това, че те са вътрешен слой, който допълнително се декорира. Възможно е дори да имат неравна повърхност, което спомага за постигането на по-добро сцепление в зидовете и това също в известна степен определя цената на тухлите. Важен параметър е наличието на пори и кухини. Основното при тях е, че отклоненията от топлотехническите, механичните и акустичните им качества задължително трябва да бъде в рамките на допустимото. Строителните тухли се разделят на плътни или моноблок, кухи и порьозни тухли с цена, която ги превръща в основен и предпочитан строителен материал .

● Специални – към тях се отнасят тези, чието приложение изисква тяхната способност да издържат на свръх екстремни условия на експлоатация, като например огнеупорните тухли, използвани при проектирането и изграждане на пещи, камини и др. Те са резултат от усъвършенствана технология.

Качествата, които правят керамичните тухли предпочитан материал за зидани конструкции не е само тяхната отлична цена. Те притежават редица предимства, сред които:

● устойчивост на ниски и високи температури

● мразоустойчивост

● устойчивост на пожар

● водонепропускливост

● силно изразена носимоспособност

● притежават топлоизолационни качества

● създават температурен баланс в помещенията

● притежават звуко- и шумоизолационни свойства

● перфектно съотношение качество-тухли цена

За да бъдат спазени съответните изисквания за икономия на енергия в помещенията и топлосъхранение е нужно стените, изградени изцяло от тухли да бъдат с необходимата и съобразена с размера на помещенията и географския климат дебелина.

За тази цел при фасадните стени основно се използват кухи и на добра цена тухли, защото в тялото на материала при неговото производство се обособяват отвори с различни форми. Благодарение на тях се подобряват топлоизолационните свойства на стените. Тухлите с кухини са осезаемо по-леки и оказват по-малко въздействие върху общата маса на конструкцията.

Оферти за тухли цена 3
Оферти за тухли цена

Тухли цена или какво е по-важно – цената или качествата на материала?

Като обобщение на качествата на тухлите можем да изброим следните техни параметри: сила, устойчивост, надеждност, защита, естестичност, добра цена. Това са само част от предимствата, които ги превръщат в един от най-популярните и широко използвани материали за изграждането на сгради с различни конструкции при това на най-добрата цена на тухлите.

Спрямо Вашите нужди, можете да намерите всичко необходимо за строителството, ремонта и поддръжката както на дома, така и на офиса при нас в Стоичков и синове.

Нашите складови бази разполагат с широка гама продукти, която ще отговори на Вашите нужди и желания, независимо дали сте се ангажирали с личното си жилище или става въпрос за Вашата професионална сфера на работа.

Разнообразието от предложения ще Ви позволи да направите най-добрия избор, при това на най-добрата цена на тухли, както и на всички други материали, компоненти и елементи, които предлагаме, давайки Ви възможност да реализирате проекта спрямо Вашия предварителен план.

Възползвайте се от услугите ни! Нашите консултанти са на Ваше разположение и ще Ви помогнат, ако имате въпроси или нужда от информация:

Тел. за контакт:

– 02/936 6161

– 0898 547524

– 0899 281762

сайт: http://stoichkovi.bg

Разнообразие от тухли цена 4
Разнообразие от тухли цена
Вижте тухли цена 5
Вижте тухли цена
Видове тухли цена 6
Видове тухли цена
Вижте каталога ни с тухли цена 7
Вижте каталога ни с тухли цена
Намерете най-добрите оферти за тухли цена 8
Намерете най-добрите оферти за тухли цена
Вижте тухли цена 9
Вижте тухли цена
Вижте каталога ни с тухли цена 10
Вижте каталога ни с тухли цена

Тухли цена е равносилно на търсене на потребителя, който е решил да предприеме конкретни стъпки в своя строителен план, и за него това ще бъде подготовка в изчислението на неговия бъдещ проект.
Циментови тухли цена
Керамични тухли цена
Керамични тухли и цена – достъпно качество
Тухли цена или какво е по-важно – цената или качествата на материала?