Венецианска мазилка – Декоративни мазилки

Венецианска мазилка – истинско произведение на изкуството

Историята говори за Венецианската мазилка – някъде в древен Рим произлиза декоративната мазилка, където мраморът бил един от найдостъпните материали, за това и в основата си тя съдържа мраморен ефект. Името венецианска мазилка произлиза от Венеция и до ден днешен краси стените на своите почитатели. Материалът е изключително устойчив на влага и температура. Възможно е това да е ключът към съхранение през хилядите години на Възраждането до наши дни на италианската култура.

Според проучванията технологията на италианската мазилка се използва и до днес. Основните компоненти са прах – от мрамор, кварц, вар и др. ценни камъни, свързващо вещество и не на последно място пигментите. Венецианската мазилка е идеален начин да получите мраморен, метализиран или огледален ефект.

Нанасянето на венецианската мазилка се осъществява с няколко степенна техника за да се достигне до идеалния интериорен дизайн.

Основата

– преди венецианската мазилка се нанася добра и стабилна основа. В повечето случаи повърхността се грундира, която осигурява добро сцепление на мазилката. Някои специалисти нанасят мраморна мазилка, която осигурява грапавината нужна за венецианската мазилка за да се захване ефективно на стената.

Технологията

– венецианската мазилка се наслоява няколко пъти от 3 до 10 слоя. Колкото повече слоя мазилка има толкова по-ефектна се получава повърхността. Светлината се отразява в италианската мазилка, това сияние е наречено „феномен на слънчевата дълбочина”. Повечето слоеве създават оптичен ефект, който отразява светлинните лъчи в зависимост от ъгъла на падане. Техниката на нанасяне задължително е ръчно с мистрия от неръждаема стомана като се използват бързи и производни движения. Венецианската мазилка не трябва да изсъхва докато се нанася първия слой. След това се оставя да изсъхне и така на всеки следващ докато постигнете ефекта, който търсите. Традиционното покритие е от един цвят, разбира се можете да предадете цветност. Някои техники се рисуват от професионални дизайнери. Пример е класическата фреска. Точно на последния мокър слой от венецианската мазилка се рисува със специални пигменти, които проникват във всички по-ранни слоеве. Тези рисунки не губят цветовете си с векове. Можете да нанасяте фини наклонени линии, хоризонтални или кръгове.

Полиране и запечатване с восък – след изсушаване на венецианската мазилка се покрива с естествен восък. Запечатването с восък осигурява допълнителен блясък и защита от вода.

Венецианската мазилка е едно истинско произведение на изкуството, която придава неповторим дизайн на вашия дом.

От екипа на италиански декоративни мазилки!

разгледайте каталога ни с венецианска мазилка 1
разгледайте каталога ни с венецианска мазилка
Информация за венецианска мазилка 2
Информация за венецианска мазилка
Видове венецианска мазилка 3
Видове венецианска мазилка
Всички венецианска мазилка 4
Всички венецианска мазилка
разгледайте каталога ни с венецианска мазилка 5
разгледайте каталога ни с венецианска мазилка
 венецианска мазилка 6
венецианска мазилка
Разновидности венецианска мазилка 7
Разновидности венецианска мазилка

Венецианска мазилка – истинско произведение на изкуството
Основата
Технологията