Венецианска мазилка – Каталог

Харесвате тухлени стени? Има начин във всеки дом – венецианска мазилка

Харесвате тухлени стени, но в дома Ви не са такива? Съществува трик в интериорния дизайн, който може да ви помогне да постигнете този интересен ефект и да придадете уникалност на дома си, при това без да харчите твърде много. Нарича се венецианска мазилка!

Първата стъпка е да закрепите за стените тухлена облицовка, като за целта използватe пирони и лепило. Можете отгоре да нанесете продукт за придаване на текстура, като например шаблон. Това ще придаде на стените Ви модерната в момента винтидж визия.

След като стените изсъхнат напълно, идва ред на боядисването. Тук вариантите са много и разнообрзни, като разбира се, всеки може да разгърне въображението си. Една интересна идея е т.нар. whitewash техника, която придава оригинален ретро стил. Трябва просто бялата боя ако решите да използвате този цвят да се разреди с повечко вода и да се нанесе много внимателно един съвсем тънък слой върху стените.

Следващата стъпка е да се придаде още повече дълбочина на тухлите с помощта на венецианската мазилка. Първо се изчаква боята да засъхне и след това се нанася отгоре. Венецианската мазилка е с изключително плътна консистенция и като я прибавите, тя придава наситеност на белия цвят на боята и подчертава цялата стена.

Последната стъпка след нанасянето на декоративната венецианска мазилка, е слой полираща вакса за прозрачен финиш. Тук трябва да внимавате да изберете продукт, който е безцветен и няма да придаде различен нюанс на бялата стена.

Както сами се убедихте, няма нищо сложно в тази техника, а резултатът със сигурност ще си заслужава на 100% усилията. Венецианската мазилка придава уникалност на стенното покритие с интересен мраморен ефект, като при това е изключително устойчива на температура и влага.

Интериорният дизайн е един чудесен начин да вложите фантазия и да изразите себе си, като превърнете дома си в незабравимо изживяване за гостите, които посрещате. Както се казва, съдбата обича смелите!

Всички венецианска мазилка 1
Всички венецианска мазилка
Информация за венецианска мазилка 2
Информация за венецианска мазилка
Разновидности венецианска мазилка 3
Разновидности венецианска мазилка
Разгледайте венецианска мазилка 4
Разгледайте венецианска мазилка
Разновидности венецианска мазилка 5
Разновидности венецианска мазилка
Видове венецианска мазилка 6
Видове венецианска мазилка
Разгледайте венецианска мазилка 7
Разгледайте венецианска мазилка

Харесвате тухлени стени? Има начин във всеки дом – венецианска мазилка