Венецианска мазилка – Лукс у дома

Венецианска мазилка – италиански лукс у дома

Нашият дом е нашата крепост! Не случайно тази сентенция е жива от незапомнени времена. Домът ни е пристанът, в който се скриваме от бурите на живота. За да бъде той уютен, ние трябва да се грижим за него. Стараем се и правим всичко възможно да бъде красив – следим новите тенденции, обновяваме, ремонтираме го. Искаме той да изглежда изискан, с вкус и аристократизъм, като от корица на списание.

Едва ли са много хората в света, които да не се възхищават на италианския стил и архитектура. Ако и вие си мечтаете да живеете в Италия, но нямате възможност, то ние имаме добра новина за вас. Сега можете да внесете класическа атмосфера в жилището си с новия интериорен хит –венецианската мазилка.

Този вид техника се нарича гланцирана мазилка. Не е известно къде точно е възникнала, но венецианските строители са оценили по достойнство качествата и красотата ѝ и са я запечатали в неповторимия си град. Нейната основна съставка, варта, е позната на човечеството още от древността.

Венецианска мазилка – Предимства

Предимствата на венецианската мазилка са много. Заради естетиката и лукса, които тя излъчва е подходяща за всяка стая – дневна, спалня, антре. Също така се използва много често в интериора на обществени места – заведения, хотели и ресторанти, които искат да впечатлят своите посетители. Някои дори я препопъчват за бани и мокри помещения, тей като нейната повърхност е пореста и водата се изпарява през нея.

Технологията на полагане не се различава много от тази на останалите мазилки. Тя наподобява и българската традиция при варосването на къщите. Процесът е трудоемък и изисква много усилия, но крайният ефект наистина е впечатляващ. Към основната съставка може да прибавите и други компоненти, за да получите сместа, но е много по-лесно и бързо да си я набавите от специализиран магазин. За да бъде по-яка използвайте армираща мрежа. Истинският ефект идва, когато повърхността се шпаклова продължително, докато не „стане като огледало”. За тази цел може да използвате и полираща машина. Накрая може да я полирате с восък за по-добра защита и поддръжка.

Венецианската мазилка е подходяща и за най–взискателния вкус и ще ви позволи да развихрите въображението си. Може да я използвате за всички стени или само за една. Ако ви се струва много трудоемко поставете я на част от стената, като акцент. За разлика от останалите мазилки, имате възможност да използвате различни цветове, да направите определени шарки или фигури. Дългите вертикални линии оптически ще направят помещението по-високо, а хоризонталните – по-дълго. За по-голяма хармония в спалнята са подходящи овалните форми.

Благодарение на италианските майстори, запазили и съхранили тази техника във времето, днес ние можем да се наслаждаваме на вълшебството, която тя създава. Чрез венецианската мазилка ние можем да вдъхнем живот на стаите в дома ни. Така ще се радваме на хармонията, която ни обгражда и нашият дом ще бъде не просто крепост, а една красива крепост.

Качествени венецианска мазилка 1
Качествени венецианска мазилка
Разгледайте венецианска мазилка 2
Разгледайте венецианска мазилка
Информация за венецианска мазилка 3
Информация за венецианска мазилка
Достъпни венецианска мазилка 4
Достъпни венецианска мазилка
Информация за венецианска мазилка 5
Информация за венецианска мазилка
Достъпни венецианска мазилка 6
Достъпни венецианска мазилка
Разновидности венецианска мазилка 7
Разновидности венецианска мазилка

Венецианска мазилка – италиански лукс у дома
Венецианска мазилка – Предимства