Венецианска мазилка – от Венеция с любов

От Венеция с любов

Домът е място за формиране на спомени, за съхранение на вече отминали и за създаване на нови ценни моменти. Всички се стремим да го организираме така, че да се чувстваме комфортно и в най-висока степен да представя както нашия личен вкус, така и стила ни на живот. Място за смели мечти и амбициозни планове, за празнуване на сладки победи, за събиране на сили след натоварен ден, място за мигове с близките хора, място за грижа и топлина. Използвайки вековни техники, естествени екологични материали и съвременна естетика на дизайна, венецианската мазилка може да направи вашите стени и тавани живи и резониращи с най-ценните мигове.

5 ползи на венецианската мазилка

„Дизайнът не е само как изглежда или как се усеща нещо. Дизайнът е как то работи.” Стийв Джобс

1. Персонализиране – венецианската мазилка дава възможност на архитекти и интериорни дизайнери да превърнат своята креативност в реалност. При нея няма лимити за цвят, покритие, плътност и лични чувства.

2. Визуални ефекти – венецианската мазилка създава илюзията за светлина. Ефектът се дължи на отблясъците на слънцето и осветителните тела, които попадат върху трите слоя на мазилката и се подсилва от восъчното покритие.

3. Не вреди на здравето – венецианската мазилка оказва благоприятен ефект върху човешкото здраве. Благодарение на своите естествени съставки, тази италианска антика позволява на стените да дишат, не задържа влага и предпазва от появата на плесен и мухъл.

4. Лесна за поддържане – венецианската мазилка е изключително лесна за поддържане и не изисква специално внимание. Восъчното покритие прави мазилката устойчива на температура и изключително лесна за почистване с вода.

5. Дълъг живот – уникалните свойства и естествени елементи на венецианската мазилка я правят изключително издръжлива във времето. Затова венецианската мазилка е подходяща не само за декорация на стените у дома, но и за интериора на изискани ресторанти, кафенета и хотели.

Всички венецианска мазилка 1
Всички венецианска мазилка

Какво е венецианска мазилка?

„Дизайна е точката, където науката и изкуството се срещат.“ Робин Матю

Венецианската мазилка идва при нас от епохите на Римската античност и Ренесанса. Тя придава индивидуалност на всяко помещение, а артистично й очарование се дължи не само на древния произход, но и на факта, че много от великите италиански художници, например Рафаело, са използвали тази декоративна мазилка за основа на своите фрески.

Истинската венецианска мазилка представлява варова основа размесена с мраморно брашно, която за финал се полира с восък. Вместо мрамор могат да се използват и други декоративни камъни – например гранит, кварц, оникс или малахит. Естествените съставки позволяват на стената да диша и я защитават от бактерии и плесени. Восъчното покритие пък прави мазилката по-устойчива и подходяща за почистване с вода.

Текстурата на венецианската мазилка е игра на светлината. Поставена правилно, тя създават илюзията за прозрачност и вътрешен пламък. Ефектът се дължи на отблясъците на слънцето и осветителните тела, които попадат върху трите слоя на мазилката и се подсилва от восъчното покритие.

Достъпни венецианска мазилка 2
Достъпни венецианска мазилка

Заключение

Венецианската мазилка се използва широко както от индивидуални семейства, така и от професионални дизайнери и архитекти в хиляди проекти по цял свят. С венецианска мазилка е възможно да се постигне точно желаната повърхност: гладка или дебела, геометрична или абстрактна, лъскава или матова, стар или нов външен вид. Всеки интериор се нуждае от нещо специално, а венецианската мазилка е начинът да се постигне тази амбиция с най-изгодния материал, лесна поддръжка и бързина на обновяването.

Уникалната химия на нашите италиански мазилки позволява неограничена палитра от цветове, използвайки цветовата система на производителите на бои. Просто изберете цвят от любимата ви палуба на любимия ви дилър и я оцветете в магазина.

Можете да разгледате всичките ни предложения и комбинации като кликнете на този линк.

Видове венецианска мазилка 3
Видове венецианска мазилка
разгледайте каталога ни с венецианска мазилка 4
разгледайте каталога ни с венецианска мазилка
разгледайте каталога ни с венецианска мазилка 5
разгледайте каталога ни с венецианска мазилка
Видове венецианска мазилка 6
Видове венецианска мазилка
Достъпни венецианска мазилка 7
Достъпни венецианска мазилка

От Венеция с любов
5 ползи на венецианската мазилка
Какво е венецианска мазилка?
Заключение