ВиК части от Стоичков и синове ООД

За домове без течове и аварии

Имате нужда от смяна на водопровода? Време ли е да подновите ВиК частите? Ще инсталирате водопровод?

Ние сме на ваше разположение и ще ви помогнем да направите правилния избор и да се оборудвате с необходимите за вас ВиК части. Сложете началото на ремонта и осъществете идеите си с наша помощ.

ВиК части – реновация на баня

Обзавеждането на банята е основното при извършването на ремонт. И под това имаме предвид различните ВиК части – мивки, смесители за баня, слушалки за душове, седалки за тоалетни чинии, кранове, меки връзки и тоалетни чинии. Монтажът на различните ВиК части и материали е от ключово значение. Избирайте внимателно и съобразявайте обзавеждането с вашите идеи и нужди.

Ние ще ви дадем няколко съвета как да се справите с избора на ВиК части за банята.

В последно време все повече навлизат вградените ВиК части и уреди – казанчета и вани. Определено карат помещението да изглежда по-голямо и осигуряват минималистичен дизайн. Но имайте предвид, че тези ВиК части трябва да се монтират в самата стена преди слагането на плочките.

Потребителите все повече предпочитат моноблоците. Те представляват седалка за тоалетна, казанче и седалка с капак. В този случай не забравяйте, че при тяхното монтиране ви трябват някои ВиК части като канализационна тръба ф 110. Тя се ползва за оттичане на седалото. То може да е хоризонтално или вертикално.

Други ВиК части, които трябва да предвидите при реновация на банята, е канализационната тръба за оттичане на водата. Тя е свързващият тип ВиК части, която ще свърже сифона на душа или ваната, или към подовия сифон. ВиК частите, от които е добре да имате по две в банята е подовият сифон. Освен един в душ кабината, сложете и още един в останалата част на банята. Това ще ви помогна най-вече при миенето на банята, защото водата ще се оттече много лесно и бързо.

Преди да започнете да слагате различните ВиК части, вземете предвид от какво имате нужда, определете пространството, с което разполагате и вземете решение как най-правилно да го оползотворите. Най-важното е да създадете усещане за простор, уют и спокойствие. Докато правите плановете, трябва да вземете решение къде ще поставите ВиК частите по удобен за вас начин.Съветваме ви да не сбивате всичко и да оставите свободно място между мивката, душа/ваната/душ кабината и тоалетната. Шкафовете също трябва да бъдат предвидени. Не искате да сложите твърде големи шкафове и да заемат половината ви бяна или пък твърде малки и да стоят странно в помещението.

Както сами се убедихте реновацията на банята е свързана с много планиране, мерене и пресмятане не само за мебелите, но и за ВиК частите. Винаги се доверявайте на специалистите и техните безценни съвети. Ние с огромно удоволствие ще ви помогнем в избора на ВиК части.

Видове ВиК части 1
Видове ВиК части

ВиК части и тръби

В България най-разпространени са следните тръби и Вик части – PVC полипропилен полиетилен метална и гъвкава тръба. Всеки един вид от тези ВиК части се различава и има своите специфики.

Разбира се преди да започнете работа по сменянето на различните ВиК части и тръби трябва да направите проучване и да сте сигурни че сте избрали правилните ВиК части и материали.

Сега ще разгледаме различните видове тръби и ВиК части и ще ви помогнем да направите правилен и информиран избор. Ще ви представим техните предимства и недостатъци, както и основните им характеристики.

Ще започнем с PVC тръби и ВиК части. Те са най-предпочитаните и най-често използвани за тръби в сградите за живеене. Тези ВиК части са евтини и достъпни и дълготрайни. Също така са лесни за монтаж и са много леки. Голям техен недостатък е, че не могат да се използват за питейна вода, заради високия риск от токсичност. Това се получава, защото при високи температури се деформират. А те навреждат на качеството на водата и я правят опасна за пиене от жителите.

Полипропиленовите тръби са ВиК части, които се предлагат в голямо разнообразие. Различават се по материала, от който са направени, по свойствата си и по технолoгията на производството. Тези ВиК части вече са изместили така обичаните от потребителите поцинковани тръби. Предимствата на полипропиленовите тръби са доста. Тези ВиК части имат сравнително дълъг живот. Монтажът им става бързо. Те са безвредни за околната средна. Тези ВиК части заглушават шума и вибрациите. Тръбите са здрави, което значи, че издържат на високи температури и по-голямо налягане. Също така имат висока устойчивост на корозия, тоест няма да ръждясат или изгният.

Полиетиленовите тръби и ВиК части са подобни на полипропилена. Те се използват най-често за водопровод който ще бъде извън сградата. Те се делят на три вида – с ниска, среда и висока плътност.

Гъвкавите тръби и ВиК части са едни от най-големите нововъведения във водопроводната индустрия. Тези тръби буквално може да се огънат в най-различни форми. Това по никакъв начин няма да повреди самата тръба или ВиК частите, няма и да наруши нейната пропускателна способност. Те са много подходящи за използване в ъглите на банята или кухнята. И най-хубавото е, че не изискват лепило или разтопяване. И тези тръби и ВиК части се монтират лесно и бързо. Голямо предимство на тези тръби и ВиК части пред полипропиленовите тръби е, че стареят много по-бавно.

Поцинкованите тръби и ВиК части представляват тръби от желязо или стомана, покрити с цинк, който предотвратява корозията и ръждата. Използват се за водопровод. Най-големият им недостатък е, че доста трудно се монтират и демонтират,.

Разнообразие от ВиК части 2
Разнообразие от ВиК части

Качествени ВиК части при Стоичков и синове ООД

Представените тук ВиК части са на сертифицирани марки. Те ще отговорят на условията и изискванията и на най-взискателните клиенти.

Ние ще направим досадното пазаруване на ВиК части в удоволствие. Ще ви помогнем бързо и лесно да откриете това, от което имате нужда. Ще ви дадем ценни съвети как се монтират и ползват различните видове ВиК части. Ще отговорим на всички ваши въпроси и притеснения.

Избирайки нас, вие си осигурявате комфорта и спокойствието в банята не само по време на ремонт, а и дълги години след това.

Сложете началото на ремонт с качествени ВиК части от нашия каталог. Може да поръчате онлайн от сайта ни или да заповядате в нашите магазин, железарии и строителни борси.

Огромно разнообразие от ВиК части 3
Огромно разнообразие от ВиК части
Информация за ВиК части 4
Информация за ВиК части
Разгледайте ВиК части 5
Разгледайте ВиК части
Изберете ВиК части 6
Изберете ВиК части
Най-добрите оферти за ВиК части 7
Най-добрите оферти за ВиК части
Видове ВиК части 8
Видове ВиК части
Разгледайте ВиК части 9
Разгледайте ВиК части
Изберете ВиК части 10
Изберете ВиК части

За домове без течове и аварии
ВиК части – реновация на баня
ВиК части и тръби
Качествени ВиК части при Стоичков и синове ООД