Воалит за хидроизолация на покрива

Boaлит – обща информация

Boaлитът е продукт, ĸoйтo ce изпoлзвa зa xидpoизoлaция нa различни обекти. Той ce интегрира върху здpaвa и стабилна ocнoвa, върху която се слага 2-ри слой c минepaлнa пocипĸa освен, ако самият воалит не е с посипка.

Maтepиaлитe зa този тип xидpoизoлaция обикновено имат нoceщa ocнoвa, направена от cтъĸлeн вoaл. Тя e двycтpaннo “пpoпитa” cъc cмec oт ЅВЅ битyм, който е чacтичнo мoдифициpaн и към който са прибавени минepaлни пълнитeли. ЅВЅ битyмът на воалтитът може да бъде и конвенционален тип.

Видове воалит и начин на монтиране

Воалитът се разделя според два основни критерия: според своето завършващо покритие полиетиленово фолио или минерални шисти и според теглото си.

Воалитът се полага чрез специален метод на залепване с топъл битум или чрез газопламъчно заваряване.

Срокът за експлоатация на този вид материал е изключително дълъг.

Воалит с посипка

Воалитът с посипка представлява хидроизолационна пластомерна мембрана. Нейната основа е от стъклоплатно, което е покрито и пропито с модифициран битум. Тя е защитена с минерална посипка по горната част и с полиетиленово фолио по долната повърхност.

Воалит с посипка има повърхност, която е оборудвана с равномерно разпределен слой от цветни минерални гранули или от минерални шисти естествени.

За застъпване на платната, в едната страна на мембраната е интегрирана надлъжна ивица, която е без минерална посипка.

Материалите за хидроизолация, предлагани от Стоичков и синове се отличават с изключителна устойчивост и надеждност. Воалитът придава е абсолютно ефективен материал, който придава стабилност и сигурност на сградите.

Вижте: Воалит воалит

Разгледайте воалит 1
Разгледайте воалит

Значение на хидроизолацията с воалит

Важността на хидроизолацията, направена с воалит е голяма. Качествено направена, тя ще Ви гарантира сигурност, комфорт и спокойствие, предпазвайки Вашето жилище от евентуалната поява на петна от мухъл по стените и тавана, както и от наличието на неприятна влага.

При новото строителство се наблюдава тенденция на нецелесъобразно строителство, което води до появата влага, което съответно влошава и качеството на живот, понижавайки значително цената на имота.

Освен хидроизолация с воалит, може да се наложи ремонтът да включи и допълнителна работа, като например подмяна или поставяне на водосточни тръби и улуци, смяна на капандури, обшиване на комини, смяна на надулучни и подулучни поли и др.

Конкретният наклон на покрива на сградата ще Ви подскаже кой точно материал е най-удачно да използвате в случай – дали това е воалит или ще имате нужда от нещо друго.

Структура на воалита

Основно, вoaлитът ce cъcтoи oт следните съставни части:

● Битyмнo пoĸpитиe

● Нoceщa ocнoвa oт cтъĸлeн вoaл

● Минepaлнa пocипĸa пoлиeтилeнoвo фoлиo

● Полиетиленово фолио

Съвет: Не се препоръчва полаганетот на воалит за хидроизолацията на обекти, които имат големи покриви над 1000 кв.м.. Това се обуславя от трудността да се поставят съответните наклони.

Вижте воалит за хидроизолация: Воалит

Разгледайте воалит 2
Вижте нашият воалит

Воалит – приложение

Воалитът както вече уточнихме, е хидроизолационна битумна мембрана. Този тип материали, предлагани от нас, са произведени от висококачествен модифициран битум, който е интегриран върху усилена основа. Има два варианта воалит – без или със завършващо покритие, което се определя и от последващото му приложение.

Воалитът може да бъде използван за хидроизолация в широк температурен диапазон и се отличава с изключителни гъвкавост и стабилност, особено при ниски температури. Отличителна черта е също така абсолютната устойчивост на воалита на високи температури и действието на преките слънчеви лъчи, а тази топлоустойчивост не намалява.

Всичко това прави воалитът идеален избор за хидроизолация както през топлите, така и през студените месеци от годината.

Предназначението на воалита е свързано с интегрирането на хидроизолацията на следните обекти:

● Плоски покриви на жилищни и административни сгради.

● Леки постройки.

● Тераси.

Воалит може да се използва за изграждането на нова хидроизолация или за ремонт на вече съществуваща.

Хидроизолацията на покрив с воалит може да бъде направена върху повърхности със силно изразен наклон или върху вертикални такива, защото материалът има способността да залепва перфектно към различни видове повърхности, което включва почти всички топлоизолации, стоманобетон, метални и дървени основи и др.

При хидроизолацията, воалитът не може да бъде използван за завършващ и долен пласт при плоските покриви на нови сгради, но може да бъде използван в комбинация с воалит с носеща основа от полиестерен нетъкан филц при многопластови хидроизолации.

Съвет: При промишлени сгради, които са подложени на активни натоварвания и при подземни конструкции, не е препоръчителна употребата на воалит.

Намерете най-добрите оферти за воалит 3
Намерете най-добрите оферти за воалит

Характеристики и параметри на воалита

Основните характеристики на воалита са следните:

● При температурни колебания има отлична стабилност на размерите.

● Перфектни механично-физични свойства.

● Идеална устойчивост срещу различни видове микроорганизми.

Основните технически параметри на воалита са следните:

● Тегло

● Якост

● Дебелина

● Водонепропускливост

● Топлоустойчвост

● Студоустойчивост

● Относително удължение

Поставяне на хидроизолация на покрив с воалит – подготовка и изпълнение

При оглед на конкретния обект трябва да бъдат отбелязани някои важни неща, преди да започне основната дейност и работа с воалит. Първо, ако има вече съществуваща хидроизолация, трябва да се установи на колко години е тя и какво е нейното състояние. След това се се констатира евентуалното наличие на замазка и отводнителна система. Това се прави във връзка с риска от задържане на вода. На финала на подготовката вече ще разполагате с необходимата информация, определяща последващите ремонти дейности.

Най-общо стъпките по тяхното изпълнение включват следните процедури:

● Почистване и грундиране на основата.

● Полагане на воалит.

● Залепване чрез използването на газопламъчен огън.

Хидроизолация с воалит се прилага най-често на плосък покрив, който се изолира, за да се избегне преминаването на влага. Ремонтът или първоначалното полагане се прави на 2 пласта, като единият е с посипка, а другият е без.

Препоръчително е да използвате качествен воалит, за да си осигурите качество в дългосрочен план и да не се налага да правите чести ремонти.

Видове воалит 4
Видове воалит

Воалит и материали за хидроизолация от Стоичков и синове

Нашите консултанти ще Ви помогнат в избора, насочвайки Ви към най-ефективното за Вашия конкретен случай решение. Предварително ще изясним Вашите нужди, ще се съобразим с Вашия бюджет и ще Ви дадем възможност да се възползвате от най-добрите предложения. Гарантираме Ви, че ще останете очаровани от съотношението цена-качество!

Заповядайте при нас! При нас ще откриете воалит и други материали за хидроизолация, включително воалит за всякакви видове ремонтни и строителни дейности. Ако желаете да получите информация за доставки на големи количества материали, не се колебайте да ни се обадите:

02/936 6161

0898 547524

0899 281762

Стоичков и синове ООД

Boaлит – обща информация
Видове воалит и начин на монтиране
Воалит с посипка
Значение на хидроизолацията с воалит
Структура на воалита
Воалит – приложение
Характеристики и параметри на воалита
Поставяне на хидроизолация на покрив с воалит – подготовка и изпълнение
Воалит и материали за хидроизолация от Стоичков и синове